Brejvik prijeti štrajkom zbog igrice i džeparca

Agencije
Brejvik prijeti štrajkom zbog igrice i džeparca

Oslo - Anderson Brejvik, monstrum koji služi zatvorsku kaznu od 21 godine zbog ubistva 77 ljudi 2011. godine na ostrvu Utoja u Norveškoj, zaprijetio je da će početi štrajk glađu ako mu u zatvoru ne zamijene igračku konzolu "soni plejstejšn dva" sa naprednijom "plejstejšen tri".

On je zatvorskim vlastima podnio listu sa svojim zahtjevima u kojima traži da mu se poboljšaju uslovi boravaka u zatvoru Skien u kojem služi kaznu, a na toj listi se nalazi i zahtjev za novom igračkom konzolom.

Listu svojih zahtjeva Brejvik je takođe poslao i poznatoj francuskoj novinskoj agenciji AFP i na njoj se nalaze i zahtjevi da mu se obezbijedi više dnevne šetnje i veća sloboda u komunikaciji sa spoljnim svijetom, što je po njegovim riječima u skladu sa Evropskom poveljom o ljudskim pravima.

Osim toga što je tražio "plejstejšen tri", Brejvik je u listu svojih zahtjeva unio i da mu se dopusti da sam bira igrice za ovu igračku konzolu i da neke od njih budu samo za odrasle.

Pored toga ovaj ljudski monstrum je tražio da mu se nedjeljni džeparac od skoro 50 evra duplira, zato što mu dosadašnji ne pokriva izdatke za poštanske marke za pisma koja šalje.

Takođe na listi se nalazi zahtjev za pristupom personalnom računaru, a ne "bezvrednoj kucaćoj mašini".

- Kako do sada nije bilo pravih poboljšanja života u zatvoru, štrajk glađu je jedina opcija trenutno. Taj štrajk glađu neće biti završen dok ne prestanu da me tretiraju kao životinju - zaključio je Brejvik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana