Савјетник предсједнице Грабар - Китаровић: Хрватска војска у Љубљани за 48 сати

Савјетник предсједнице Грабар - Китаровић: Хрватска војска у Љубљани за 48 сати 14.09.2017 17:47 | Tanjug

Загреб - У јеку су политичке активности Љубљане и Загреба у вези са (не)прихватањем арбитражне пресуде о граници, посебно у Пиранском заливу.

Хрватски генерал Давор Домазет Лоша је изјавио да хрватска војска може бити у Љубљани за 48 сати, што је била инспирација за предузетника Горана Фижулића да на свом Фејсбуку објави "ратни план" тог пута, пренио је загребачки Јутарњи лист.

Фижулић је, наиме, коментаришући изјаву генерала Лоше, иначе, савјетника предсједнице Колинде Грабар Китааровић, на друштвеној мрежи оставио фотографију са 'ратним планом' у којем је детаљно описан пут који Хрватска војска мора да прође до Љубљане, а да то путовање траје 48 сати.

Хрватска војска би, према том "ратном плану" прешла границу с Аустријом и наставила путовање према Грацу, из Аустрије би се домогла Чешке и Прага, прешла би пола Пољске до Гдањска, а након тога наставила кроз Њемачку до Холандије и Хага. Продужили би пут Француске, гдје би се окренули па кроз Швајцарску доспјели до Љубљане.

"За 48 сати превалили би пут од око 4.800 километара", наводи се у "ратном плану", који у "Јутарњем" називају духовитим.

Наводи се и да је Фижулићева објава изазвала салву смијеха на интернету, а међу коментаторима су и они који су се питали мисли ли Лошо да хрватска војска до Љубљане путује на скејтборду.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица