MUP dobio 100 novih vozila

D. M.
MUP dobio 100 novih vozila

BANjALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je danas stotinu novih vozila koja će biti raspoređena po svim policijskim upravama u cilju još bolje bezbjednosti RS i svih njenih građana, poručio je danas ministar unutrašljih poslova RS Dragan Lukač u Centru za obuku MUP-a RS u Zalužanima kod Banjaluke gdje su predstavljena nova vozila.

On je istakao da se zahvaljujući Vladi Republike Srpske nastavlja ulaganje u bezbjednost kako bi MUP RS mogao svoje poslove i zadatke da obavlja što efikasnije i na vrijeme.

Nastavićemo i u narednom periodu da ulažemo u MUP i u bezbjednost

- Nabavka vozila je koštala 5,7 miliona maraka i biće isplaćene u naredne četiri godine. Radi se o operativnom lizingu kroz koji imamo kasko osigurana sva vozila, redovno servisiranje i setove ljetnih i zimskih guma, šo je kvalitet koji nismo do sada imali - rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, više od 30 odsto vozila u MUP stariji je od 15 godina i za njihovo održavanje i servisiranje trošeno je mnogo sredstava.

- Operativnim lizingom koji primjenjuju sve zemlje u okruženju dobili smo novi i kvalitetan sistem održavanja - rekao je Lukač.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana