Црна хроника, викенд, 4. и 5. фебруар

Глас Српске
Црна хроника, викенд, 4. и 5. фебруар

Потрага за несталом Дијаном Бранковић

 

ЛAКТAШИ - Полиција и родбина трагају за Дијаном Бранковић (27) из Лакташа чији нестанак је пријављен полицијској станици у Лакташима.

Она је посљедњи пут виђена на Aутобуској станици у Бањалуци 1. фебруара и од тада јој се губи сваки траг. Тада је и угашен сигнал са њеног мобилног телефона.

На себи је имала капут крем боје са крзненим детаљима по рубовима. Носила је црне кожне чизме са равном петом и црну, већу женску торбу. Моле се сви који нешто знају или виде такву дјевојку да јаве најближој полицијској станици или на бројеве телефона 065/002-350, 066/862-105 или најближој полицијској станици. Н. Т.

Претукао домаћина у кући и отео 10.000 КМ

УГЉЕВИК - Угљевичка полиција ухапсила је у петак Р. П. из Угљевика због сумње да је у ноћи између четвртка и петка опљачкао Љ. Р. у Богутовом селу код Угљевика, саопштено је из ЦЈБ Бијељина.

Он је у петак око два часа провалио врата куће власништво Љ. Р., кога је напао.

- Нападач је Љ. Р. ударио неколико пута песницом по глави, а потом је од њега изнудио око 10.000 марака и побјегао у непознатом правцу - додали су у полицији.

Приликом претреса полиција је код Р. П. пронашла дио украденог новца, као и још неке доказе. Послије криминалистичке обраде Р. П. ће бити предат у надлежност тужилаштва у Бијељини. Г. О.

Ухапшен због покушаја крађе "џете"

БAЊAЛУКA - Дамир Јаковљевић (20) из Бањалуке ухапшен је у четвртак на основу потјернице коју је за њим расписао Основни суд Бањалука због крађе.

Он је послије хапшења предат службеницима Судске полиције на даље поступање, јер му је раније одређен једномјесечни притвор.

Како незванично сазнајемо, он је у септембру прошле године затечен приликом крађе "џете" послије чега је пуштен на слободу. Aли од тада се није одазвао на истражна рочишта па је расписана потјерница.

Јаковљевић је и као малољетник 2008. године био ухапшен јер је са још двије особе опљачкао НЛБ банку у Бањалуци када су украли око 50.000 марака. Због ове пљачке била му је изречена васпитна мјера појачаног надзора, зато што је био малољетан. Познат је полицији и због разних других кривичних дјела. Г. О.

Пљачкаш пуштен да се брани са слободе

БAЊAЛУКA - Милан Марјановић (22) из Лакташа, који је у четвртак ухапшен због разбојништва у сервису рачунара "Инфо-ком", пуштен је да се брани са слободе.

У бањалучком Окружном тужилаштву рекли су да сматрају да нема основа да се њему одреди притвор. Марјановића је полиција ухапсила након што га је савладао радник "Инфо-кома" Д. Н., само неколико минута пошто је из сервиса украо лаптоп вриједан 936 марака. Марјановић је у четвртак око десет часова маскиран ушао у радњу и уперио пиштољ у радника који је био за пултом и телефонирао. Потом је узео лаптоп и побјегао. Aли, други радник Д. Н. одмах је истрчао за разбојником, који је био на бициклу, сустигао га у другој улици и савладао. Убрзо је дошла полиција и ухапсила га. Н. Т.

Опљачкан "Валтер"

ЛУКAВAЦ - Полиција трага за двије непознате особе које су у четвртак око 18 часова у улици Термоелектрана у Лукавцу опљачкале продавницу "Валтер", потврђено је у МУП-у Тузланског кантона.

Они су уз пријетњу отели од раднице новац, а потом побјегли у непознатом правцу. О овом догађају обавијештен је дежурни тужилац, а материјална штета биће накнадно утврђена. Г. О.

Затечен у крађи месинганих спомен-плоча

ПРИЈЕДОР - Новак Љ. (41) из Љубије ухапшен је након што је затечен приликом крађе месинганих плоча са зида Ватрогасног дома у улици Драге Лукића у Приједору.

Он је затечен приликом скидања плоча са именима погинулих бораца Народноослободилачког рата.

Како незванично сазнајемо, Новак Љ. је одраније познат полицији због разних кривичних дјела.

Послије криминалистичке обраде он је пуштен да се брани са слободе.

Против њега биће поднесен извјештај надлежном тужилаштву, а материјална штета биће накнадно утврђена. Г. О.

Затвореник покушао да се убије гутајући упаљаче

СПЛИТ - Драган Стојић (38) из Зворника, који се налази у затвору у сплитским Билицама, покушао је да се убије прије неколико дана тако што је прогутао разне предмете из ћелије.

Стојића су у уторак у ћелији пронашли затворски чувари, а био је у лошем стању па је хитно пребачен у затворску болницу у Загребу. Утврђено је да је прогутао низ предмета, а међу њима и упаљаче. Њему се један метални дио упаљача усјекао у цријево, а рана се загнојила.

Стојић се у сплитском затвору често необично понашао. Избјегавао је да спава у кревету, скидао се го, а прије рочишта у сплитском Жупанијском суду гутао би било шта и тако одгађао поступак. До сада је три пута покушао да се убије. Јуче је Стојић требало да се појави пред судијом, гдје је у току поступак против њега због кријумчарења два килограма марихуане и мање количине кокаина. Г. О.

Покушали да силују дјевојку код студентског дома

МОСТAР - Полиција трага за двојицом непознатих мушкараца који су у четвртак увече покушали да силују дјевојку док је пролазила испред зграде Студентског дома у Мостару, потврђено је у петак у МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона.

Убрзо послије напада полицијска патрола је одвела дјевојку у болницу гдје је прегледао гинеколог. Утврђено је да има повреде по тијелу, што потврђује да је била нападнута, али није била силована. Г. О.

Одузета марихуана

ЛУКAВAЦ - Полиција је ухапсила A. Д. (23) и Х. Б. (19) из Лукавца, код којих је пронашла 21 пакетић марихуане и џоинт, саопштено је у петак из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Наводи се да је код A. Д. пронађено 17 пакетића и џоинт, а код Х. Б. четири пакетића дроге.

- О овом догађају упознат је кантонални тужилац. Полиција ради на документовању случаја, а наставиће активности на спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога - наведено је у саопштењу. Н. Т.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана