Оптужени Елвир Мујић се не сјећа да је повриједио жртву

Небојша Томашевић
Оптужени Елвир Мујић се не сјећа да је повриједио жртву

Тузла - Оптужени Елвир Мујић у Кантоналном суду у Тузли негирао је да су његов брат Ибрахим Мујић и он претукли Адела Агића и покушали да га убију, те истакао да се не сјећа да је Агићу нанио било какве повреде.

Браћу Мујић оптужница терети да су у новембру 2015. године брутално претукли Агића послије краће свађе. Према оптужници, Агићу су нанијели тешке повреде због којих се лијечио на Одјељењу за анестезиологију и реаниматологију Универзитетског клиничког центра у Тузли.

Елвир је у суду истакао да је прије тог инцидента Агић заједно са својим пријатељима претукао Ибрахима.

- Ту ноћ ме пробудило лупање на врата. Кад сам устао, дочекала ме супруга и рекла како су лупали Адел Агић и његови пријатељи, који су јој рекли да су претукли Бају, односно Ибрахима и да сам ја сљедећи - казао је Елвир Мујић.

Додао је да је након тога отишао по Ибрахима, па су отишли до куће Агића да виде о чему се ради. За сваки случај, како је казао, понио је и сјекиру са собом.

- Ушао сам у кућу и питао "што сте тукли Бају", на шта је Адел скочио и одмах ме ударио у главу. Пао сам и ударио главом од пећ, а Адел ме опет ударио, и то сјекиром, па сам изгубио свијест. Кад сам се пробудио, никог није било, а чуо сам галаму напољу. Адел је стајао на Бајиној глави са сјекиром у руци. Мислио сам да га је убио. Скочио сам на њега и одгурнуо га, и то је све чега се сјећам - истакао је Елвир.

Нагласио је да се не сјећа да је нанио повреде Аделу, те да је о његовом повређивању чуо у Служби хитне помоћи.

Свој исказ дао је и Агић, који је казао да кобне вечери није био ни близу куће Елвира Мујића и да није лупао на врата. Свједочењем Мујића и Агића завршен је доказни поступак у овом случају, а изношење завршних ријечи заказано је за 10. јануар 2017. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана