Inspektori uhapšenom mladiću polomili ruku?

Nebojša Tomašević
Inspektori uhapšenom mladiću polomili ruku?

Banjaluka - Svjedok Specijalnog tužilaštva RS Marko Ostojić iz Čelinca u banjalučkom Okružnom sudu je ispričao da su ga u martu 2012. uhapsili i pretukli optuženi inspektori CJB Banjaluka Marko Kovačević, Gavrilo Šiniković i Dario Dabić.

- Uhapsili su me 15. marta rano ujutro dok sam čekao autobus i tražili drogu. Prilikom hapšenja Kovačević me udario po nogama, oborio i ugurao u bijeli "mercedes". Odveli su me u policiju u Čelincu, gdje su me tukli. Šiniković me udario u glavu i oborio na pod, a tom prilikom sam glavom udario od ormar. Tukli su me dok sam ležao i polomili su mi ruku - kazao je Ostojić.

Specijalista sudske medicine Željko Karan, koji je vještačio povrede Ostojića, potvrdio je da je ovom svjedoku bila slomljena ruka.

- Imao je polomljenu kost koja se veže s malim prstom i ta povreda je najvjerovatnije odbrambena. S obzirom na to da ne znam okolnosti povređivanja ne mogu isključiti ni da je na neki drugi način povrijeđen - kazao je Karan.

Odbrana optuženih prigovorila je iskazu svjedoka Ostojića i istakla da je dao dvije različite izjave kod Specijalnog tužilaštva.

- U jednom iskazu je kazao da ga je tukao Ognjen Stijak, a u drugom optužuje mene. Navodio je da je prije ovog događaja povrijedio ruku. Osuđivan je i sklon drogama i ima motiv da laže da bi izvukao sebe - kazao je optuženi Kovačević.

Specijalno tužilaštvo RS osim Kovačevića, Šinika i Dabića u ovom slučaju optužilo je još Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka, Gorana Mihaljicu, Jovana Miljkovića i Vladimira Marčetu. Kovačevića, Stijaka i Radulovića terete da su bili organizovana grupa koja je prodavala heroin i marihuanu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Ostale optužene tužilaštvo tereti za iznude iskaza, falsifikovanja i zloupotrebe položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana