Жељуша код Мостара: Сјекиром напао полицајце

Небојша Томашевић
Жељуша код Мостара: Сјекиром напао полицајце

Мостар - Ален М. из Мостара ухапшен је након што је сјекиром кренуо да удари полицајце који су интервенисали како би га спријечили у незаконитој сјечи туђе шуме у мостарском насељу Жељуша.

Ален овом приликом, на срећу, никога није повриједио, а инцидент се догодио у понедјељак након што је полицији пријављено да он бесправно сијече туђу шуму.

- Одмах послије пријаве полицајци су изашли на терен. Осумњиченог су затекли у возилу на туђем посједу. Кад их је угледао, изашао је из возила и узео сјекиру те с њом кренуо према полицајцима, који су успјели да му је одузму и да га приведу - рекли су у МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона.

Портпарол овог МУП-а Људевит Марић је казао да ће осумњичени бити испитан како би били утврђени његови мотиви и околности цијелог догађаја.

- Тек након испитивања можемо рећи више детаља, да ли је он имао намјеру да нападне полицајце или није. Понашао се као да је желио да их нападне, али морамо испитати све околности. Против њега ће Кантоналном тужилаштву бити достављен одговарајући извјештај након испитивања - казао је Марић. Додао је да ће надлежни тужилац одлучити да ли ће осумњичени бити пуштен или ће за њега тражити притвор. Према његовим ријечима, Ален би могао одговарати за два кривична дјела, напад на овлашћену особу у вршењу службене дужности и бесправну сјечу шуме.

Алена је полицији пријавила Мара Б. из Жељуше, која је посјед на којем је он сјекао дрва добила на коришћење.

Ово није први пут да је на подручју МУП-а ХНК-а забиљежен напад сјекиром. Полиција је прије неколико мјесеци ухапсила Азера Х. због сумње да је на бензинској пумпи "Енерџи" у Мостару сјекиром напао Фрању Т. и повриједио га. Напад се догодио у јуну ове године, а све се десило због гужве у реду за куповину на бензинској пумпи. Азер је прво приговорио Фрањи да се гура у реду, а када му је овај рекао да то није истина, он је изашао и отишао до свог возила. Вратио се с сјекиром и напао Фрању. Ударио га је у леђа, а потом мирно отишао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана