Zelenaši pali na djelu

Nebojša Tomašević
Zelenaši pali na djelu

Sarajevo - Anel Sejfović (31), Almedin Ćato (29), Kemal Gagula (23) i Arman Crnčalo (21) uhapšeni su u Sarajevu u policijskoj akciji "Eskejp" zbog sumnje da su prijeteći iznuđivali novac od jednog Sarajlije.

Prema nezvaničnim informacijama jedan od njih je "pao" na ulici dok mu je žrtva iznude predavala novac. Osumnjičene su pohapsili pripadnici Federalne uprave policije po nadzorom sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Policija ovaj četverac, kome je već određeno zadržavanje od 24 časa, tereti se da su u više navrata prijetili Sarajliji tražeći od njega novac. Sumnjiče ih za iznudu i ugrožavanje bezbjednosti. Prema nezvaničnim informacijama oni su prijetili Sarajliji da će ga ubiti, ali i članove njegove porodice ukoliko im ne da tražene iznose novca.

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je da će osumnjičeni biti saslušani u naredna 24 časa.

- Postupajući tužilac će nakon što ih ispita odlučiti da li će za njih tražiti pritvor ili ne. Više detalja za sada ne možemo da kažemo - kazala je Bavčićeva.

Akcija "Eskejp" izvedena je na više lokacija u Sarajevu, a osumnjičenom Sejfoviću policija je lisice na ruke stavila u kafiću u naselju Ilidža. Njegovi poznanici i članovi rodbine  koji su se tu zatekli kazali su da je on uhapšen "ni kriv ni dužan".

- Anel nema veze s ovim i sve mu je namješteno. Iznuda je, kako čujem, povezana sa bračnim parom. Prilikom pretresa naše kuće, ništa nisu pronašli - kazao je jedan od  članova porodice Sejfović ne želeći da mu pominjemo ime.

Sejfović i Ćato odranije su dobro poznati policiji po  činjenju krivičnih djela. Sejfović je hapšen zbog sumnje da je učestvovao u pljački Rajfajzen banke na Ilidži, ali je utvrđeno da nema veze sa tim. Ranije je odležao zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva. Anel je prvi rođak najpoznatijeg bjegunca iz sarajevskog KPZ-a Amela Sejfovića, koji je zbog pljačke banke, tokom koje je ubijen prolaznik, osuđen na 14 i po godina zatvora.  Ćato je odranije poznat po nedozvoljenom držanju oružja, kao i vatrenim obračunima u Sarajevu. U aprilu 2014. godine njega je hicima iz pištolja ranio Nikola Džamonja na trolejbuskom stajalištu na Dobrinji.

Dokazi

Prema nezvaničnim informacijama policija je tokom akcije "Eskejp" pronašla novčanice koje je žrtva iznude predao jednom od osumnjičenih. Osim toga pronađena je i određena količina oružja, municije, više mobilnih telefona sa SIM karticama i drugi predmeti. U policiji kažu da će sve to biti dokazi u procesu protiv osumnjičenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana