Због дроге ухапшено 19 лица

Срна
Због дроге ухапшено 19 лица

Сарајево - У акцији "Хум" припадници Федералне управе полиције данас су на подручју Кантона Сарајево, Зеничко-добојског и Херцеговачко-неретванског кантона ухапсили 19 лица осумњичених за неовлашћену производњу и стављање у промет дрога.

Акција је усмјерена против организоване криминалне групе која се бавила неовлашћеном производњом и стављањем у промет дрога, саопштено је из Федералне управе полиције.

На простору Кантона Сарајево извршени су претреси на 17 локација и ухапшено је 17 лица.

На простору Зеничко-добојског и Херцеговачко-неретванског кантона извршен је по један претрес и ухапшена су два лица.

Над ухапшенима се проводи криминалистичка обрада.

Због сумње да су починили ово кривично дјело, Кантоналном тужилаштву у Сарајеву у току дана биће поднесен извјештај против лица чији су иницијали С.М., И.Т., Н.К., К.З., Н.З., Е.А., М.С., Ј.В., И.А., Н.Т., Н.Ћ., Е.Ш., А.Л., И.М., С.К., Е.Т. и С.Х. са подручја Кантона Сарајево и Х.Ч. из Зенице и М.Б. из Прозор-Раме.

Ова лица осумњичена су да су се, дјелујући као организована криминална група, бавила набавком кокаина, хероина, амфетамина и канабиса, коју су даље препакивали и дистрибуисали на подручју Федерације БиХ.

У данашњим претресима пронађени су већа количина дроге, двије дигиталне ваге, двије аутоматске пушке, један пригушивач за аутоматску пушку, пет пиштоља, одређена количина муниције, "фантомке", већа количина новца и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Тачна количина и врста дроге биће утврђена након вјештачења.

У претресима на подручју Кантона Сарајево пронађени су дијелови већег броја моторних возила за која се сумња да су украдена и растављена.

Акција је изведена по наредбама надлежних кантоналних судова и тужилаштава, а припадницима Федералне управе полиције подршку су пружили припадници МУП-а Кантона Сарајево, МУП-а Зеничко-добојског и МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона. Укупно је било ангажовано око 150 припадника полиције.

Службеници Федералне управе полиције настављају рад на документовању кривичних дјела у вези са пронађеним предметима.

Оперативно-тактичка акција "Хум" представља резултат вишемјесечне истраге током које је у протеклом временском периоду код чланова ове криминалне групе пронађено и одузето пет килограма канабиса, 1.250 грама амфетамина, 50 грама хероина и 25 грама кокаина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана