Затражен притвор за убицу Мате Бегића из Посушја

С. А.
Затражен притвор за убицу Мате Бегића из Посушја

Посушје - Тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона затражило је јуче од надлежног суда да Г. Т. (56) из Сутина буде одређен притвор због сумње да је из аутоматске пушке убио суграђанина Мату Бегића (26) у кафани у Осојама код Посушја.

Судско рочиште, које је било заказано за поподневне часове није завршено до закључења овог броја "Гласа Српске".

Убиство се догодило у суботу око четири часа након жестоке свађе, али нико са сигурношћу није могао да каже због чега су се сукобили. Убијени Бегић био је познат по крађама, а због тих кривичних дјела за њим су биле расписиване потјернице.

Сумња се да су кобне ноћи попили коју чашицу више због чега је дошло до препирке, а потом и трагедије. Како сазнајемо Г. Т. се након крвавог обрачуна предао полицији.

Ово није једина трагедија која је задесила породицу Бегић. Матин старији брат Марио погинуо је прије неколико година од струјног удара док је крао бакар са трансформатора на далеководу. Несрећа се догодила када су Мате и Марио отишли у крађу бакра, а док се пењао на далековод Марио је случајно додирнуо жицу под напоном након чега је преминуо.

Да свађе често завршавају кобно потврђује и недавни случај из Велике Кладуше када је послије препирке Незир Шарић (80) из ловачке пушке убио сина Сеада (52). Овој трагедији претходиле су несугласице због наводне љубавне везе у којој је убица био са дупло млађом проститутком из села, која му је узимала велике своте новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана