Zahida Barjaktarević iz Kneževa upala u šaht i utopila se

Nebojša Tomašević
Zahida Barjaktarević iz Kneževa upala u šaht i utopila se

Kneževo - Zahida Barjaktarević (63) utopila se u šahtu kada je u njega upala naglavačke dok je pokušavala da zavrne ventil, potvrdio je u petak izvor blizak istrazi ovog slučaja.

Nesreća se desila u četvrtak oko 12.25 časova u dvorištu Barjaktarevića u Partizanskoj ulici u Kneževu. Tijelo  žene zaglavljeno u šahtu pronašao je njen suprug.

Svemu je prethodio kvar na vodovodnoj instalaciji zbog kojeg je voda poplavila podrum Barjaktarevića.

- Kada su ušli u podrum vidjeli su da voda curi na ventil. Zahidin suprug je tada otišao po majstora i da kupi novi ventil. Zahidi je rekao da izbaci koliko može vode iz podruma, a da će se on ubrzo vratiti. Međutim, ona ga nije poslušala već je sama  pokušala da popravi kvar - ispričao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, ona je otišla do šahta koji se nalazi u dvorištu i pokušala da zavrne ventil kako voda dalje ne bi tekla. 

- Šaht je bio pun vode, a s obzirom na to da je dubok oko metar i po ona se vjerovatno nagnula preko otvora, kako bi dohvatila ventil. Nažalost, okliznula se i pala. Glava joj je upala u šaht i završila pod vodom, a noge su joj ostale iznad otvora na suvome -  pojasnio je naš izvor.

Naglasio je da je utvrđeno da nesrećna žena nije mogla nikako da se izvuče, ali ni da doziva u pomoć pošto joj je glava bila pod vodom.

- Tek poslije nekog vremena kada se suprug vratio kući, pronašao je njeno tijelo i odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, ženi nije bilo spasa - istakao je naš sagovornik.

Stanovnici Kneževa su u šoku zbog ovog događaja.  Zavladali su tuga i nevjerica, a poznanici porodice Barjaktarević u petak su prepričavali ovu nesreću. 

- Tu ženu poznavala sam iz viđenja, i zaprepastila sam se kad sam čula šta joj se desilo. Jednostavno ne mogu da dođem sebi. To je strašno kako ljudi gube glavu. Ne daj bože nikom njenu sudbinu, umrla je vjerovatno u strašnim mukama - ispričala nam je jedna mještanka, koja nije željela da se predstavi.

U banjalučkom Centru javne bezbjednosti su, navodeći inicijale,  potvrdili da je istragom utvrđeno da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

- Uviđaj su obavili  pripadnici lokalne policijske stanice Kneževo uz prisustvo dežurnog doktora, a koji je utvrdio da je smrt nastupila utapanjem. Pregledom tijela, naime, nisu uočeni tragovi nasilne smrti - rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović ne navodeći detalje.

Iza nesrećne žene su ostali suprug i dvije kćerke.

Smrt dječaka

Slična nesreća zabilježena je u aprilu 2015. godine u Donjem Zaseoku kod Sapne. Tada se u šahtu utopio osamnaestomjesečni dječak Dž. M. koji se igrao u dvorištu porodične kuće. Dječak je pod nerazjašnjenim  okolnostima upao u šaht i utopio se. Njegovi najbliži brzo su reagovali, izvadili ga, ali, nažalost, nije mu  bilo spasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana