Ухапшени одмах након пљачке

Г. Обрадовић, М. Вујић
Ухапшени одмах након пљачке

Бањалука - Ефикасним акцијама полиције ухапшене су четири особе и расвијетљене три крађе које су почињене истог дана на подручју Центра јавне безбједности Бањалука, рекла је портпарол овог центра Марија Маркановић.

Према незваничним информацијама, ухапшени су Саша Гатарић (38) из Бањалуке, Александар Вујић (19) из Лакташа, Ивица Вивовић (34) и Енедан Врбан (45), обојица из Бугојна.

Како смо сазнали, Гатарић је осумњичен за крађу 750 марака.

- Он је осумњичен да је у ноћи између понедјељка и уторка из откључане канцеларије тржног центра "Фортуна" у Градишци украо поменути новац. Када су радници примијетили да недостаје новац, одмах су позвали полицију, која је обавила увиђај и Гатарић је ухапшен у уторак - испричао је извор близак истрази.

Вујић се сумњичи да је у Трну код Лакташа украо женску торбицу са документима и новцем.

- Он је у уторак уз помоћ алата обио прозор на породичној кући у Трну, послије чега је ушао унутра и украо женску торбу у којој су се налазили банковна књижица, мања количина новца и документа. Полиција из Трна ухапсила га је истог дана послије пљачке - појаснио је поменути извор.

Вивовић и Врбан су ухапшени такође у уторак због тешке крађе у Прњавору.

- Њих двојица су осумњичени да су у уторак на бензинској пумпи "Брчко гас" у улици Магистрални пут у Прњавору искористили непажњу раднице и са радног стола украли 50 евра, те аутомобилом "рено сеник" побјегли у правцу Дервенте, али их је убрзо послије пљачке полиција пронашла и ухапсила - истакао је извор из истраге.

Маркановићева је истакла да су полицијски службеници на основу оперативних сазнања и прикупљених доказа обавили криминалистичку обраду ухапшених.

- О овим крађама обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се против њих у редовној процедури достави извјештај за поменута кривична дјела - истакла је Маркановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана