Ubistvo u Čapljini: Taksisti ispalio hitac u glavu pa se predao

Nebojša Tomašević
Ubistvo u Čapljini: Taksisti ispalio hitac u glavu pa se predao

Čapljina - Jakov Jelčić (37) iz Čapljine hicima iz pištolja usmrtio je taksistu firme "Oranž taksi" i sugrađanina Alena Hunjića (37), a potom se predao policiji.

Zločin je počinjen ispred crkve Svetog Franje Asiškog u centru Čapljine u noći između subote i nedjelje.

Nezvanično saznajemo da je ubica Hunjiću pucao u glavu dok su bili pored njegovog automobila.

- Tijelo je iz nekog razloga pomjerio dva-tri metra, a potom je sjeo na trotoar, pozvao policiju i sačekao da dođu - kazao je izvor blizak istrazi i dodao da nije utvrđen tačan motiv zločina.

Taksisti u Čapljini pričaju da se ubijeni Hunjić u pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu i da je navodno pokušavao da smiri Jelčića, što je platio glavom.

- Neki čovjek je, navodno, imao ljubavnu aferu sa ženom ili djevojkom ubice, zbog čega su se i sukobili. Hunjić je valjda pokušao da smiri tenzije i tako je nastradao - ispričao je jedan taksista.

Po gradu je kružila i priča da su Hunjić i Jelčić bili u vezi sa istom ženom, što niko nije mogao da potvrdi, a ni da demantuje. Zato se pretpostavlja da je motiv bolesna ljubomora osumnjičenog Jelčića.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona kazali su da se ubistvo desilo u nedjelju oko tri časa ujutro i istakli da ne mogu da otkrivaju detalje.

- Možemo potvrditi da je J. J. iz Čapljine pucajući iz pištolja usmrtio A. H. i nakon toga se predao policiji. Motivi ubistva se utvrđuju - rekao je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić i dodao da je osumnjičeni sproveden na kriminalističku obradu i određeno mu je zadržavanje.

Nakon uviđaja tijelo ubijenog Hunjića prevezeno je na patologiju mostarske bolnice kako bi bila izvršena obdukcija i sva potrebna vještačenja. Policija istražuje da li je Hunjić kobne noći bio stacioniran na mjestu gdje je ubijen ili ga je Jelčić pozvao radi prevoza. Većina stanovnika Čapljine o Alenu i Jakovu nema loše riječi. Kažu da nisu čuli da je neko od njih ranije pravio probleme.

Hunjić bio samac

U firmi "Oranž taksi" kažu da je ubijeni Alen Hunjić godinama radio kod njih. Opisuju ga kao dobrog čovjeka i taksistu, ali niko nije znao šta je motiv ubistva.

- Hunjić je živio sam, nije se ženio i nema bliske rodbine u Čapljini - navode Hunjićeve kolege.

Od ubijenog Hunjića juče su se na društvenim mrežama opraštali njegovi prijatelji i radne kolege.

- U ovom trenutku ne postoje riječi kojima bi se mogao opisati naš šok, nevjerica i tuga zbog toga što smo te izgubili na ovakav način - glasio je jedan od oproštajnih komentara na "Fejsbuk" stranici firme "Oranž taksi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana