У филмској потјери по Хрецеговини покушао да прегази полицајца

Небојша Томашевић
У филмској потјери по Хрецеговини покушао да прегази полицајца

Невесиње - Млађо Зеленовић из Гацка, коме суде готово седам година због саобраћајне несреће у којој су погинуле три особе, "пасатом" је налетио на полицајца и покушао да га прегази, па је његов колега морао да пуца како би се спасли од помахниталог возача.

Полицијска управа Требиње, наводећи иницијале осумњиченог, саопштила је да се све десило у ноћи између 19. и 20. априла на путу Невесиње - Гацко. Према полицијском извјештају, Зеленовић је "пасатом" налетио на полицајца који је покушао да га заустави, да би се затим аутомобилом закуцао у службени "форд фокус", те побјегао. Један полицајац је запуцао према "пасату" како би омео возача у намјери да их прегази, а срећом, у овој потјери нико није повријеђен.

Према незваничним информацијама, полицајци су претходно Зеленовићу припремили сачекушу. Извор близак истрази је казао да се на путу Невесиње - Гацко одиграла права драма и потјера као из филмова. Он каже да је све почело код раскрснице за Залом, између Невесиња и Гацка. На том мјесту полицајци, који су ишли иза Зеленовићевог "пасата", активирали су сирене и ротације како би га зауставили, али он је почео да бјежи.

- Одмах је обавијештена друга полицијска патрола која се налазила у близини и која је покушала да га заустави. Када је Зеленовић наишао на ту патролу, прво је "пасатом" прешао у лијеву траку те је великом брзином аутом кренуо да прегази полицајца који се спасао тако што је скочио у страну. Његов колега је у намјери да се заштите запуцао према "пасату" како он не би ударио у њих. Хици су погодили возило, али се возач није дао омести - казао је извор близак истрази и додао да је Зеленовић након тога аутом ударио у полицијско возило, те успио да побјегне. Патрола је одмах кренула за њим и успјела је да га сустигне и заустави у мјесту Лукавице код Гацка.

У Полицијској управи Требиње, наводећи иницијале, казали су да Зеленовића због овог случаја терете за напад на службено лице у вршењу службене радње. За Зеленовићем је 31. августа лани била расписана међународна потјерница због неодазивања на издржавање затворске казне. Потјерница је повучена кад је Уставни суд БиХ укинуо пресуду којом је осуђен.

Пресуде и напад

Зеленовић је три пута осуђиван због саобраћајке у којој су погинули Драган Пјешчић и његове кћерке Слађана (17) и Драгана (16) из Гацка. Све три пресуде Зеленовићу су укинуте, а по новој одлуци Уставног суда БиХ овај процес је враћен на ново суђење у требињски Окружни суд. Зеленовић је посљедњи пут био осуђен на три године робије. Несрећа се десила у новембру 2009. када је возећи багер изашао на пут. Тада је наишао "голф 2" који је возио Пјешчић и ударио у багер на којем наводно није било сигнализације. Зеленовић је недавно напао новинарку Миланка Ковачевић којој је пријетио да ће је убити јер је писала о његовом случају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана