Traže slobodu za specijalce

N. T.
Traže slobodu za specijalce

Banjaluka - Odbrana trojice bivših pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS i njihovog saradnika suvlasnika auto-kuće "Kvatro" iz Banjaluke tražiće u žalbenom postupku njihovo oslobađanje ili ukidanje presude kojom su osuđeni na ukupno 42 godine zatvora zbog pljačke 616.548 KM na autoputu Banjaluka - Gradiška.

Republički javni tužilac Živana Bajić nije mogla da komentariše presudu, niti da govori o eventualnom podnošenju žalbe, jer je još nije dobila u pisanom obliku.

Okružni sud Banjaluka osudio je u ponedjeljak bivše specijalce Vladana Malića i Gorana Paraša iz Banjaluke i Aleksandra Popovića iz Kotor Varoša na po 11 godina zatvora, dok je suvlasniku auto-kuće "Kvatro" Olegu Bandi iz Banjaluke izrečena zatvorska kazna od devet godina.

Advokat Jasminka Jovišević koja sa Jadrankom Ivanović zastupa Malića, Paraša i Bandu kaže da će uložiti žalbu na presudu i tražiti oslobađanje njenih branjenika.

- Više je razloga zbog kojih smatramo da presuda nije valjana. Sve ćemo ih iznijeti u pisanoj žalbi, a najveći dio smo naveli i u završnim riječima - rekla je Joviševićeva.

Popovićev branilac Aleksandra Metlić takođe će uputiti žalbu Vrhovnom sudu RS i tražiti da on bude oslobođen.

- Nema dokaza koji bi potvrdili navode optužnice, a tokom sudskog postupka su načinjene brojne povrede Zakona o krivičnom postupku. Zato smatram da mog branjenika treba osloboditi ili bar ponoviti postupak - rekla je Metlićeva.

Ranije su za učešće u pljački izvršenoj 22. septembra 2015. na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđeni bivši specijalci Goran Janjuz iz Kozarske Dubice i Željko Inđić iz Bratunca, te radnik agencije "Sektor sekjuriti", čija su vozila prevozila novac, Danijel Kuzmić iz Kotor Varoša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana