Трагедија код Павловић моста у Бијељини: Двије дјевојчице се утопиле у Дрини

С. Амиџић, Љ. Алексић
Трагедија код Павловић моста у Бијељини: Двије дјевојчице се утопиле у Дрини

Бијељина - Двије дјевојчице од 14 и 15 година, утопиле су јуче током купања у ријеци Дрини код Павловић моста у Бијељини.

Оне су трећа и четврта жртва утапања у посљедња три дана у БиХ након што је из језера Оштра лука у Доњем Жабару извучено тијело А. Ш. из Орашја и малољетник који се утопио у језеру Десивоје у Градишци.

Према непотврђеним информацијама дјевојчицама Д. М. и И. М. сваки траг се изгубио око 12.20 часова након што су ушле у ријеку да се освјеже. Незванично, ријеч је о сестрама које су са породицом дошле из Њемачке на одмор.

Бијељинска полиција, рониоци, али и купачи који су се ту затекли, одмах су почели интензивну потрагу ријеке и околних брзака.  

Како се јуче могло чути дјевојчице су биле на излету са неколико ромских породица које су се кобног дана окупиле како би роштиљали и дружили се на обали Дрине.

- Дјевојчице су ушле у воду да се расхладе. Ходајући ријеком вјероватно су мислиле да је плитко па су загазиле мало дубље. У том моменту очигледно их је брзак повукао тако да су обје пале у воду - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

Додао је да није упознат да ли су малољетнице знале пливати. Према његовим ријечима кобног дана са дјевојчицама је био је њихов рођак С. С. који их је покушао спасити, након чега се и он почео гушити.  Од сигурне смрти спасио га је младић који је такође пливао у потрази за дјевојчицама. Он му је пружио руку и извукао га из воде.

Из језера Оштра лука код Доњег Жабара прије два дана извучено је тијело А. С. (38) из Орашја. Трагедија се догодила око 17 часова, а његово тијело из језера извукли су рониоци 45 минута касније. Исте судбине био је и малољетни К. К. из Гацка. Он је кобног дана био са друштвом на купању када је у језеро скочио за лоптом. Младићи који су били са њим мислили су да је у питању шала и да се друг намјерно крије. Када су видјели да је вода избацила лопту, а њега нема одмах су позвали помоћ. Тијело младића на обалу су извукли рониоци.

Шипово

Тијело тридесетосмогодишње жене из Шипова извучено је из ријеке Пливе у петак поподне у том граду.

Према причама Шиповљана несрећна жена нестала је дан прије него што су пронашли њено тијело. Шта је узрок смрти и како је несрећна жена завршила у ријеци биће познато након истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана