Stojičić opljačkao restoran, uhapšen dok je krao u marketu

Goran Obradović
Stojičić opljačkao restoran, uhapšen dok je krao u marketu

Banjaluka - Predrag Stojičić (46) iz Banjaluke uhapšen je nakon što je zatečen u krađi u marketu "Dragan", a osumnjičen je i da je prije toga opljačkao restoran Ugostiteljske škole u banjalučkom naselju Obilićevo.

Prema nezvaničnim informacijama, iz marketa je ukrao oko 1.500 maraka, a iz restorana 65 maraka i nekoliko flaša pića. Stojičić je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, a 28. avgusta Dragan Janjetović (61) ga je ubo nožem u vrat u krugu Javne ustanove Dom za starija lica u Banjaluci.

Osim ovog, policija ga sumnjiči da je u noći između srijede i četvrtka u ulici Save Ljuboje pokušao da opljačka kafić "Starčevica", a sumnjiče ga i da je nedavno pokušao da opljačka jednu porodičnu kuću. Stojičić ima 11 pravosnažnih presuda.

Prema nezvaničnim informacijama, lopov je u četvrtak oko 22 časa prvo došao do bočne strane restorana i praznom flašom od vina razbio dupli prozor, koji se nalazi dvadesetak metara od autobuske stanice i ulice. Zatim se popeo na betonsku saksiju ispod prozora pa kroz razbijeno staklo provukao ruku i otvorio drugi prozor, te se uvukao u unutrašnjost objekta. U restoranu se nalaze bezbjednosne kamere koje su snimile cijeli tok pljačke.

- Kada je ušao u restoran, vidi se kako hoda kroz prostorije i najvjerovatnije da je otišao u magacin gdje je prvo uzeo nekoliko flaša pića i zatim se vratio za šank gdje se nalazila kasa - istakao je naš izvor. Prema njegovim riječima, to nije standardna kasa, nego ladica u šanku na koju konobari stave katanac kad zatvore restoran.

- Kad je vidio katanac, vratio se u skladište i uzeo metlu te njome nekoliko puta udario u katanac dok ga nije odvalio i zatim uzeo 65 maraka pa ponovo izašao kroz prozor i pobjegao. U drugoj kasi nalazilo se oko 700 maraka, ali ih lopov nije našao - pojasnio je naš izvor.

On je dodao da Stojičić najvjerovatnije nije bio zadovoljan plijenom pa je poslije dva časa otišao u ulicu Marka Kraljevića i provalio u market "Dragan" gdje je uzeo 1.500 maraka iz kase, ali ga je policija zatekla i uhapsila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana