Стојичић опљачкао ресторан, ухапшен док је крао у маркету

Горан Обрадовић
Стојичић опљачкао ресторан, ухапшен док је крао у маркету

Бањалука - Предраг Стојичић (46) из Бањалуке ухапшен је након што је затечен у крађи у маркету "Драган", а осумњичен је и да је прије тога опљачкао ресторан Угоститељске школе у бањалучком насељу Обилићево.

Према незваничним информацијама, из маркета је украо око 1.500 марака, а из ресторана 65 марака и неколико флаша пића. Стојичић је одраније познат полицији по бројним кривичним дјелима, а 28. августа Драган Јањетовић (61) га је убо ножем у врат у кругу Јавне установе Дом за старија лица у Бањалуци.

Осим овог, полиција га сумњичи да је у ноћи између сриједе и четвртка у улици Саве Љубоје покушао да опљачка кафић "Старчевица", а сумњиче га и да је недавно покушао да опљачка једну породичну кућу. Стојичић има 11 правоснажних пресуда.

Према незваничним информацијама, лопов је у четвртак око 22 часа прво дошао до бочне стране ресторана и празном флашом од вина разбио дупли прозор, који се налази двадесетак метара од аутобуске станице и улице. Затим се попео на бетонску саксију испод прозора па кроз разбијено стакло провукао руку и отворио други прозор, те се увукао у унутрашњост објекта. У ресторану се налазе безбједносне камере које су снимиле цијели ток пљачке.

- Када је ушао у ресторан, види се како хода кроз просторије и највјероватније да је отишао у магацин гдје је прво узео неколико флаша пића и затим се вратио за шанк гдје се налазила каса - истакао је наш извор. Према његовим ријечима, то није стандардна каса, него ладица у шанку на коју конобари ставе катанац кад затворе ресторан.

- Кад је видио катанац, вратио се у складиште и узео метлу те њоме неколико пута ударио у катанац док га није одвалио и затим узео 65 марака па поново изашао кроз прозор и побјегао. У другој каси налазило се око 700 марака, али их лопов није нашао - појаснио је наш извор.

Он је додао да Стојичић највјероватније није био задовољан плијеном па је послије два часа отишао у улицу Марка Краљевића и провалио у маркет "Драган" гдје је узео 1.500 марака из касе, али га је полиција затекла и ухапсила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана