Снимцима секса од љубавника изнудила 3.000 КМ

Невена Бунић
Снимцима секса од љубавника изнудила 3.000 КМ

Добој - Д. Д. (28) из Добоја осумњичена је да је видео-снимцима и фотографијама сексуалног односа уцјењивала љубавника и тако од њега изнудила око 3.000 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Добојка је пријављена Окружном тужилаштву у овом граду због уцјене, а терети се да је у претходних 30 дана од љубавника у неколико наврата узимала новац, пријетећи му да ће његовој породици и пријатељима послати компромитујуће видео-снимке и фотографије.

Према незваничним информацијама, пар је био у тајној вези од 2016. године, а обоје су у браку и имају дјецу. Љубавник, који ради у иностранству, је одлучио да полако прекине везу. Рјеђе јој се јављао него раније, а неко вријеме се нису ни виђали. Када је схватила да се ближи крај њеној тајној вези, одлучила је да се освети, сада већ бившем љубавнику.

- Одраније је имала слике на којима су обоје наги, а снимила је и њихов сексуални однос и одлучила да од свега тога извуче корист. Љубавнику, који је старији од ње, слала је пријетеће поруке путем "Фејсбука". Говорила му је да ће снимке и фотографије послати његовој жени, дјеци и пријатељима. Он јој је дао новац, страхујући да ће му ти компромитујући садржаји растурити породицу - рекао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Добој рекли су да су саслушали Д. Д., и да Окружно тужилаштво треба да предузме даље мјере против ње.

- Осумњичена се терети да је оштећеном пријетила да ће његовим блиским особама открити садржаје који би наштетили његовој части и угледу. При томе је од њега тражила новац - навела је портпарол Полицијске управе Добој Драгана Керкез.

И у другим градовима у Српској дешавало се да су уцјењивачи путем "Фејсбука" пријетили својим партнерима да ће јавно објавити њихове компромитујуће слике и видео-снимке.

У Зворнику је у фебруару ухапшен З. А. (20) због сумње да је путем лажних профила атрактивних дјевојака на "Фејсбуку" од Добојлије изнудио око 11.900 марака. Младић је направио лажни профил дјевојке на овој друштвеној мрежи, а потом контактирао са Добојлијом који има око 40 година. Након дужег дописивања, преварант је сазнао све о будућој жртви преваре. Сазнао је кога има у породици, гдје ради, колика су му примања. Послије тога почели су размјењивати љубавне поруке, а Зворничанин му је предлагао и брак и заједнички пут у иностранство. Млади преварант је од оштећеног тражио да му уплати новац на банковни и рачун поште, што је и наивни Добојлија урадио. Несуђени младожења је тражио да се састану, али се лажна "млада" правдала да нема времена. Када је Добојлија почео да сумња у искреност осјећања наводне дјевојке, одбио је да уплаћује новац, а преварант је тада почео да му пријети. И даље се представљајући као дјевојка, рекао је да има брата и пријатеље који ће га пребити ако му не да новац.

Прије само два мјесеца полиција је испитала Данијела П. (23) и малољетника (17), обојицу из Новог Града због сумње да су уцјењивали познаника (23) објављивањем фотографија на којима је наг и тако од њега изнудили 500 КМ. Двојац је у септембру направио лажни профил атрактивне дјевојке на "Фејсбуку" па су почели да комуницирају са двадесеттрогодишњаком кога познају од раније и размјењивали су експлицитне фотографије. Касније су открили свој прави идентитет и почели су да га уцјењују објављивањем тих слика на овој друштвеној мрежи. Очајни младић је пристао да им да новац, а након што им је у два наврата платио, схватио је да га двојац може уцјењивати до унедоглед, па је све пријавио полицији.

Уцјењивање експлицитним садржајима откривено је и прошлог љета када су ухапшени Сашка Ковачевић (23) и Александар Васиљевић и Мило Јоксимовић из Модриче. Они су уцјењивали фратра И. К. снимцима сексуалног односа са дјевојком, којој су платили да има односе са њим. Уцјењивањем, које је трајало дуже вријеме, од католичког свештеника изнудили су око 250.000 КМ, а он им је дао и свој скупоцјени "ауди". Ковачевићева је због овог случаја осуђена на годину затвора у Основном суду у Добоју, на основу споразума о признању кривице.

Супруга сазнала за превару

Према незваничним информација, љубавник је случај пријавио полицији, када је схватио да уцјењивање може ићи у недоглед.

- Његова супруга је сазнала за превару, али је ипак одлучила да остане уз њега. С друге стране, породица његове љубавнице, која га је уцјењивала, не зна ништа о овом случају - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана