Самарџији одређен једномјесечни притвор

Срна
Самарџији одређен једномјесечни притвор

Бањалука - Стефану Самарџији из Источног Сарајева, који је осумњичен за убиство Дамира Остојића, на приједлог Републичког јавног тужилаштва одређен је једномјесечни притвор.

Притвор је Самарџији одређен због тежине кривичног дјела, али и опасности од бјекства и утицања на свједоке, преноси РТРС.

Самарџија је јуче предат Окружном суду након што га је испитао тужилац Републичког јавног тужилаштва због постојања основане сумње да је починио тешко убиство.

Из Тужилаштва наводе да је мјера притвора предложена због опасности од бјекства, али и основане бојазни да би осумњичени, боравком на слободи, могао да утиче на свједоке.

Самарџија се сумњичи да је одговоран за убиство Дамира Остојића у Бањалуци, 5. септембра прошле године, приликом чега је рањена и Остојићева супруга.

На пар је пуцано из ватреног оружја док су се аутомобилом враћали кући.

Остојић је Бањалучанима био познат као власник кафића, а полицији по тешким крађама и покушају убиства, за који је осуђен.

Медији су тада извјештавали да полиција трага за непознатим лицем, који се на мјесто догађаја довезао украденим аутом. Аутомобил је касније пронађен запаљен на другој локацији, а на мјесту убиства Остојића у Козарској улици у Бањалуци пронађено је најмање 15 чаура.

Самарџију су на подручју Источног Сарајева ухапсили припадници Управе Министарства унутрашњих послова Републике Српске за организовани и тешки криминал, због сумње да је извршио кривично дјело тешко убиство.

Осумњичени Самарџија већ је познат полицији. Терети се за три кривична дјела, односно да је пуцао на двије особе, а потом пријетио полицајцу, због чега је тада и ухапшен.

Привођен је и због сумње да је учествовао у убиству сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића, у октобру прошле године.

Због сумње да се могу довести у везу са овим убиством, осим Самарџије, ухапшене су још три особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана