SAD: Policajac iz BiH ubio djevojku i sebe

Goran Obradović
SAD: Policajac iz BiH ubio djevojku i sebe

De Mojns - Bivši policajac Mersed Dautović (32) iz Srebrenice ubio je svoju djevojku, a zatim počinio samoubistvo u De Mojnsu, glavnom gradu američke države Ajove, prenijeli su američki mediji.

Njihova tijela pronašli su policajci u garaži stambenog kompleksa gdje su živjeli, u nedjelju oko 11 časova. Nije saopšten identitet ubijene djevojke.

Komšije su ispričale da su Dautović i njegova djevojka živjeli zajedno u apartmanskom naselju te da je ona uvijek bila ljubazna i prijatna prema svima.

Dautović je jedno vrijeme u De Mojnsu radio kao policajac, ali je otpušten zbog nasilničkog ponašanja, a odslužio je kaznu od 20 mjeseci zatvora. Njemu je za juče u deset časova bilo zakazano ponovljeno suđenje zbog premlaćivanja nevine osobe, a savezni tužioci su tražili da bude osuđen na zatvorsku kaznu između 11 i 14 godina, jer su oni ono što je Dautović uradio nazvali “užasnim nasilnim kriminalom”.

On je poslije izlaska iz zatvora tvrdio da je promijenio život i da se zaposlio te da upravlja dizalicom.

Šef policije De Mojnsa Dejn Vingret rekao je da ne mogu davati nikakve informacije o ovom slučaju.

- Tek poslije obavljene obdukcije tijela biće poznato više informacija o ovom slučaju. Za sada ne možemo govoriti ni o oružju sa kojim je počinjeno ovo ubistvo i samoubistvo - rekao je Vingret.

Prema nekim informacija, Dautović se nije mogao pomiriti sa činjenicom da bi se opet mogao vratiti u zatvor, ali nikome nije poznato zbog čega je ubio djevojku.

Dautović i njegov bivši partner Džon Mejlender su u septembru 2008. radili kao čuvari u jednom stambenom bloku u 14. ulici u De Mojnsu i nisu bili na dužnosti. U jednom trenutku su primili poziv da se u dvorištu nalazi čovjek sa pištoljem. Oni su zatim pokušali da zaustave vozilo u kojem se nalazio Oktavijus Bonds i njegova djevojka Erin Evans.

Bonds nije reagovao na njihov zahtjev da zaustavi vozilo. Oni su krenuli za njim i kada je stao oni su ga poprskali sprejem i izvukli napolje. Počeli su da ga udaraju metalnim pendrecima, a Dautović ga je nastavio tući dok je Bonds ležao. Prema ljekarskim nalazima, udario ga je oko 15 puta u glavu i slomio mu lobanju.

Dautović

Mersed Dautović je rođen u Srebrenici gdje je živio do početka rata, a zatim se preselio u Sarajevo i onda otišao u Ameriku.

Dautović je završio srednju školu i koledž i dobio državljanstvo SAD. Diplomirao je na Policijskoj akademiji De Mojns u decembru 2007. godine, a nakon toga je završio i obuku za rad na terenu.

 

Ubistva u Americi

Dejton

Goran Šojić porijeklom iz BiH ubijen je u decembru 2013. godine na stajalištu za kamione u američkom gradu Dejton. Šojić se zaustavio na stajalištu za kamione, a poslije svađe radnik obezbjeđenja mu je rekao da napusti kafić na tom stajalištu, što je on odbio i krenuo da prođe iza šanka. Radnik obezbjeđenja je tada pucao u njega i ranio ga u grudi i ruku, od čega je Šojić preminuo.

 

Las Vegas

Policajac Igor Soldo (31) iz BiH ubijen je u januaru prošle godine zajedno sa kolegom Alinom Bekom (42) prilikom pucnjave u piceriji u američkom gradu Las Vegas, prenijeli su američki mediji.

Njih dvojicu su ubili američki rasisti poznati pod nazivom “Njhite supremacists”, a osim njih, ubili su još jednu ženu i zatim izvršili samoubistvo.

 

Sent Luis

Zemir Begić (32) porijeklom iz Cazina početkom decembra 2014. godine na smrt je pretučen čekićem u američkom gradu Sent Luisu.

Za ovo brutalno ubistvo osumnjičene su četiri maloljetne osobe. Begić je bio u vozilu sa svojom suprugom Arijanom Mujkanović kada je nekoliko mladića prišlo i počelo da udara čekićima po njegovom automobilu. On je izašao da ih smiri, ali su ga oni ubili.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana