Rogatica: Izgorjela kuća šestočlane porodice

Sreten Mitrović
Rogatica: Izgorjela kuća šestočlane porodice

Rogatica - U požaru izgorjela kuća porodice Okilj u naselju Ptičijak kod Rogatice, a niko od ukućana nije povrijeđen.

U trenutku izbijanja požara 29. juna oko 3.30 časova u kući su bili supružnici Dragan (23) i Gordana (21) Okilj i njihovo četvoro djece Anđela (5), Nikola (3), Andrea (2) i devetomjesečna Kristina koji su srećom spaseni. Zasluge za to pripadaju najviše prvom komšiji Okiljevih Stanislavu Begiću koji je iz svoje kuće slučajno primijetio požar na krovu kuće i u rekordnom vremenu probudio Okilje i spriječio tragediju.

- I pored toga što se vatrena stihija brzo širila, uspjeli smo evakuistati djecu i ostale ukućane. Tome je mnogo doprinijela Gordana Okilj koja je bila budna i osjetila dim i vatru - priča Begić.

Ubrzo su stigli vatrogasci iz Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Rogatice. Spasili su što se spasiti moglo. Ali, nažalost izgorjela je cijela krovna konstrukcija i tavan kuće koja nije imala gornju betonsku ploču. Komšije pričaju da je ovo velika nesreća za ovu mladu, ali siromašnu porodicu u kojoj niko ne radi i žive od dječijeg dodatka i povremene socijalne pomoći.

Draganova supruga Gordana i djeca odmah su odvezena kod Gordanine majke u Pale, a Dragan boravi kod komšija.  Na lice mjesta izašli su radnici Policijske stanice u Rogatici i prema još nepotvrđenim podacima uzrok požara je neispravan dimnjak.

Potrebna pomoć

Požarište je obišao  načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac i obećao pomoć. O tome kako obnoviti kuću Okiljevima biće naknadno odlučeno.

- Meni su vezane ruke i nemam mogućnosti da obavim ni najmanji dio opravke. Ako mi ne pomognu ljudi dobre volje, moja porodica ostaće na ulici. Nezaposleni smo  i supruga i ja, a  djeca mala. Jedva smo sastavljali kraj s krajem - rekao je Dragan Okilj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana