Radišić pobjegao sat i po prije potjernice

Nebojša Tomašević
Radišić pobjegao sat i po prije potjernice

Banjaluka - Vlasnik firme "Grand trejd" Mile Radišić napustio je Banjaluku sat i po prije izdavanja potjernice koju je za njim raspisao banjalučki Osnovni sud zbog neodlaska na izdržavanje zatvorske kazne.

"Glas Srpske" saznaje da je Radišić prešao granični prelaz u Gradišci 12. marta u 9.45 časova, dok je Sudska policija RS nalog za njegovo privođenje dobila tog dana u 11.15 časova. Radišić ni tada, kao ni juče nije bio pronađen, a za njim po potjernici tragaju sve policijske agencije u BiH.

Radišić je u novembru 2013. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na tri godine zatvora zbog podstrekavanja na zloupotrebu službenog položaja i manipulacija cijenama akcija "Medicinske elektronike". Ovim je budžet RS oštećen  za oko 1,1 milion maraka. Radišić je ranije u telefonskom razgovoru kazao "Glasu Srpske" da se neće predati dok ne odgovore na njegov zahtjev za odgađanje izvršenja presude. Prema nezvaničnim informacijama, Radišić se najvjerovatnije nalazi u Beogradu. U Osnovnom sudu Banjaluka juče nisu odgovorili da li su ili će raspisati međunarodnu potjernicu za Radišićem.

Vrhovni sud RS u junu prošle godine potvrdio je presudu banjalučkog Okružnog suda u kojoj su, osim Radišića, zbog malverzacija u slučaju "Medicinska elektronika" osuđeni i njegovi saučesnici Dragan Cerovac, Nikica Bajić i Željko Katalina. Cerovcu je sud izrekao kaznu od tri godine i šest mjeseci zatvora, Katalini tri godine, a Bajiću šest mjeseci zatvora zbog manipulacija cijenama akcija ME. Vijeće Vrhovnog suda RS poništilo je ugovor o kupoprodaji 2,8 miliona akcija "Medicinske elektronike" između Radišića i Investiciono-razvojne banke RS, pa su sve akcije vraćene Srpskoj.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana