Profesor uzimao mito i bludničio nad studentkinjom?

N. B.
Profesor uzimao mito i bludničio nad studentkinjom?

Sarajevo - Protiv profesora na Prirodno-matematičkom i Medicinskom fakultetu u Sarajevu Ifrana Šuška i njegovih posrednika Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu zbog sumnje da su tražili i davali mito za namještanje ispita.

Na optuženičku klupu će Hamdo Alić, Dika Šarić, sekretarica na Medicinskom fakultetu Valida Hubić, student medicine Hasan Bičakčić i njegovi roditelji Aida i Kerim Bičakčić. Oni su bili posrednici između studenata i profesora.

Šušku terete da je u junu i julu 2017. godine, dok je radio kao profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, uz posredovanje optuženog Alića od majke studentkinje zahtijevao i dobio 1.500 KM za položen ispit iz predmeta histologija i embriologija životinja i čovjeka. Alić je ženi poručio: “Niko ne radi džabe, ni ja ni profesor”. Navedeni novac su optuženi dijelili između sebe. Takođe, Šuška terete da je nad studentkinjom N. H. počinio bludne radnje tako što ju je dodirivao po tijelu i pokušavao da je poljubi.

Šuško, Hubićeva i Diko Šarić optuženi su da su omogućili Bičakčiću, inače studentu Stomatološkog fakultetu u Sarajevu, da nezakonito, tačnije, bez učenja položi anatomiju kod Šuška. Zauzvrat su im Bičakčićevi roditelji obećali i dali nekoliko hiljada maraka, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon potvrđivanja optužnice, odlukom Opštinskog suda u Sarajevu optuženi Šuško pušten je iz pritvora i izrečena mu je zabrana kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i optuženima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana