Пријетио да ће запалити полицајце

Горан Обрадовић
Пријетио да ће запалити полицајце

Добој - Добојлија Салих Хаџић (50) ухапшен је због сумње да је у Костајници код Добоја са канистером бензина у руци пријетио да ће запалити полицајце, њихово возило и свој камион, потврђено је у полицији.

Према незваничним информацијама, прије хапшења полиција је током редовне контроле саобраћаја у Костајници зауставила камион "мерцедес" којим је управљао Хаџић.

- Прегледом камиона полиција је уочила да превози више метара кубних дрвета, а које није било обиљежено шумарским жигом - рекао је наш извор. Он је појаснио да је тада возач изашао из камиона, као и његова браћа Салих и Самир. Полицајци су у међувремену позвали лугара из Добоја како би утврдили да ли су дрва украдена.

- Док су полицајци разговарали са лугаром, у камион је ушао Самир Хаџић, стартовао га и кренуо у правцу Добоја. Полицајци су одмах ускочили у свој аутомобил и кренули у потјеру за њим - појаснио је наш извор.

Према његовим ријечима, возач је зауставио камион у улици Крајишких бригада у Добоју, а када су полицајци изашли из свог возила, видјели су човјека како им прилази са канистером у руци.

- Када су се приближили, уочили су Салиха који је у међувремену камион полио бензином, а затим се окренуо према полицајцима и запријетио да ће и њих запалити - рекао је извор "Гласа".

Затим је услиједила права драма јер се проливени бензин разлио и испод службеног полицијског возила, а потом су полицајци у Хаџићевим рукама видјели упаљач. Онда је један од полицајаца ушао у возило и помјерио га уназад.

Међутим, ту није био крај, док су полицајци помјерали своје возило, браћа су поново ускочила у камион и покушала да побјегну, али их је полиција пронашла и ухапсила. Против

Салиха Хаџића биће поднесен извјештај добојском тужилаштву због напада на полицајце.

Начелник Центра јавне безбједности Добој Горан Ћурковић потврдио је да се десио инцидент приликом одузимања дрва која су превожена без документације и додао да је власник пријетио полицајцима, али да није дошло до напада.

Шаком у главу

Јовица Мирковић ухапшен је због напада на полицајца током предизборног скупа СНСД-а у Доњим Подградцима код Градишке.

Прије хапшења полицајци су га више пута упозорили и наредили му да се удаљи од предсједника РС Милорада Додика, што је он одбио. Умјесто да се удаљи, Мирковић је у једном тренутку шаком у главу ударио полицајца Дејана Г. и нанио му лакше повреде, због којих му је указана љекарска помоћ.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана