Пријетећи пушком с бајонетом отео 2.000 КМ из бензинске пумпе у Бањалуци

Небојша Томашевић
Пријетећи пушком с бајонетом отео 2.000 КМ из бензинске пумпе у Бањалуци

Бањалука - Полиција трага за разбојником који је маскиран, пријетећи полуаутоматском пушком ПАП с бајонетом, отео око 2.000 КМ од радника бензинске пумпе "Идеал петрол" у улици Цара Лазара у бањалучком насељу Обилићево.

- Пљачкаш је у просторије пумпе упао у четвртак око 20 часова и чим је ушао, оружје је окренуо према раднику и радници, те узвикнуо: "Ово је пљачка, дајте паре!" Преко главе је имао навучено нешто што личи на најлонску чарапу, док је на себи имао војну маскирно-зелену јакну и тамније хлаче - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је за вријеме пљачке у просторије пумпе ушла једна дјевојка, па је разбојник према њој усмјерио оружје и запријетио јој.

- Дјевојка се престрашила и одмах побјегла с врата. Разбојнику је новац из ладице извадила и дала радница, коју је натјерао да уђе иза пулта и то учини, док је радник стајао поред ње. Тад је пљачкаш истрчао и пјешице отишао иза пумпе у улици Браце Поткоњака - казао је овај извор.

Према његовим ријечима, за сада није познато да ли га је у улици чекао саучесник или не.

- Претпостављамо или да га је неко чекао у возилу или је ту оставио свој аутомобил. Тешко да би са онако дугачком пушком пјешке бјежао градом јер би брзо био примијећен - појаснио је овај извор "Гласа Српске".

Портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић потврдила је да је опљачкана бензинска пумпа у бањалучкој улици Цара Лазара у насељу Обилићево.

- Маскирани мушкарац је уз пријетњу употребе ватреног оружја украо новац, а затим побјегао у непознатом правцу. Тачна материјална штета биће накнадно утврђена - саопштила је Маркановићева и додала да се за разбојником интензивно трага. До закључења овог броја "Гласа Српске" нико није био ухапшен.

Снимак

Како сазнајемо, цијели ток пљачке у просторијама бензинске пумпе  "Идеал петрол" снимиле су надзорне камере. Полиција је изузела снимак, помоћу којег ће покушати да утврди идентитет нападача.

Према снимцима, разбојник је висок око 175 центиметара и крупније је грађе. Сазнајемо да у полицији не искључују могућност да је ријеч о старијем мушкарцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана