Приједорчанка пријетила убиством, всјекиром полупала све по кући

Н. Т.
Приједорчанка пријетила убиством, всјекиром полупала све по кући

Приједор - Марина Башкот (42) из Приједора завршила је иза решетака због сумње да је сјекиром полупала све у кући познанику Зорану К. у том граду, сазнаје “Глас Српске”.

Осим овог, њу терете и за пријетње познанику Х. К., коме је послала СМС поруку да ће га убити. Марину Башкот сумњиче да је ово починила 15. и 16. августа, а након саслушања у Основном суду у Приједору одређен јој је једномјесечни притвор.

Извор близак истрази казао је да је она у кућу Зорана К. дошла 16. августа у намјери да се обрачуна са њим због ранијих несугласица.

- Срећом, у вријеме њеног упада у кући није било никога, па је избјегнута већа трагедија. Башкотова је одмах по доласку сјекиром развалила улазна врата. Након тога, унутра је направила прави хаос - казао је овај извор.

Према његовим ријечима, Приједорчанка је прво полупала плочице у ходнику, да би затим ушла у дневни боравак, гдје је разбила комоду, те уништила посуђе и све у њој.

- Након тога, ушла је у купатило и полупала све плочице. Али, ни ту се није зауставила, већ је ушла у спаваћу собу, гдје је уништила ладице са разним предметима, те је напустила кућу. Такође, уништила је и кухињу, коју је исјекла сјекиром - испричао је извор близак истрази.

Појаснио је да је након пријаве овог случаја Башкотова брзо откривена и ухапшена, а тада је утврђено да је 15. августа слала пријетеће поруке другом познанику Х. К.

Башкотова је одраније позната по сличном дивљем понашању, а мотив њеног најновијег испада није још утврђен.

У Полицијској управи Приједор, наводећи иницијале, казали  су да Башкотову терете за угрожавање безбједности, оштећење или одузимање туђе ствари и нарушавање неповредивости стана.

- Осумњичена М. Б. предата је у надлежност Окружном тужилаштву у Приједору - рекли су у полицији не наводећи детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана