Превртање ФИАТ-а код Лукавца окончано погибијом једног младића, другом се боре за живот

nezavisne.com
Превртање ФИАТ-а код Лукавца окончано погибијом једног младића, другом се боре за живот

​Лукавац - Пробудили су ме јауци који су се чули након што се аутомобил преврнуо и запалио, испричао је мјештанин села Сижје, код Лукавца, поред чије куће је након слијетања изгорио ФИАТ, у којем је пронађено угљенисано тијело младића Х.С., док је још један момак, С.В. (28), тешко повријеђен.

Трагедија која леди крв у венама догодила се ујутру око 1:10, али мјештани не знају како је до несреће дошло, нити су из полиције саопштили детаље. Потврђено је, међутим, да је поред аутомобила затечен двадесетосмогодишњак са опекотинама.

Тај младић из Пурачића, општина Лукавац, тренутно је на Клиници за анестезиологију и реаниматологију у Универзитетском клиничком центру Тузла.
"Он је због опекотина превезен у Службу хитне медицинске помоћи Лукавац, а потом у УКЦ Тузла, гдје је и задржан", рекли су из полиције.
Из УКЦ Тузла кажу да је младић у тешком стању.

"Пацијент  С.В. је смјештен у јединици интензивног лијечења Клинике за анестезиологију и реаниматологију у врло тешком здравственом стању и на респиратору је", казала је за "Независне" Ерсија Ачшерић-Мујединовић, гласноговорница Универзитетског клиничког центра Тузла.

Интервенцијом ватрогасаца из Лукавца пожар на возилу је локализован. Мјештани су јуче с невјерицом коментарисали ову страшну трагедију.
"Повријеђеним се није могло помоћи, јер је било преопасно због пожара. Убрзо су стигли ватрогасци, а чуо сам како је један младић потпуно изгорио, док је други у тешком стању", прича један мјештанин чија је кућа недалеко од магистралног пута Тузла - Добој, гдје је ватра прогутала ФИАТ и у њему младића.

Сумња се да је саобраћајној несрећи кумовала пребрза вожња по клизавом путу и густој магли. Међутим, како је до трагедије дошло, тек ће бити утврђено.

"О овом догађају упознат је дежурни тужилац, који је наложио да се лице мјеста обезбиједи до јутра, када је обављен увиђај. Потребне мјере и радње предузима Крим-полиција, која ради на утврђивању узрока ове несреће", казали су јуче из МУП-а ТК.

Из Тужилаштва ТК кажу да још не могу говорити о идентитету погинулог, јер је тијело изгорјело до непрепознатљивости, па ће бити потребно неко вријеме да се са сигурношћу утврди о коме је ријеч. Дежурни тужилац је наредио обдукцију тијела уколико је буде могуће урадити. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана