Предложен притвор за пет чланова дуванске мафије

Агенције
Предложен притвор за пет чланова дуванске мафије

Сарајево - Тужилаштво БиХ затражило је у петак притвор за пет од 14 ухапшених у акцији "Лиштица".

Притвор је затражен за Златка Марјановића (39), Станка Чолака (29), Миру Квесића (58), Горана Маријановића (37) и Љубицу Чолак. Разлог тужилачког захтјева је бојазан да би они боравком на слободи могли да униште доказе, утичу на свједоке или да понове кривично дјело. О овом захтјеву одлучиваће Суд БиХ који до закључења овог броја "Гласа Српске" није донио своју одлуку.

Осумњичени се терете да су били дио организоване групе која је шверцом  око 55 тона дувана зарадила 1,2 милиона марака, а буџет оштетили за 7,8 милиона КМ.

Марјановић и остали сумњиче се за организовани криминал, пореске утаје, недозвољени промета акцизних производа, недозвољено складиштење робе и прање новца.

Акцију "Лиштица" у четвртак је спровела Агенција за истрагу и заштиту (SIPA) у сарадњи са сарадњи са колегама из кантоналних МУП-ова и УИО БиХ на подручју Широког Бријега, Груда, Читлука, Сарајева, Зенице и Градачца. Током претреса објеката осумњичених пронађено је више од пет тона резаног дувана и око 18 тона дувана у листу.

Пронађене су и три машине за сјечење дувана и више од 800 кутија цигарета различитих марки без поријекла. Заплијењена је и већа количина новца, четири аутомобила.

Незванично сазнајемо да је на подручју сарајевског насеља Раковица нађене око двије тоне сјецканог дувана. У Зеници је нађено 800 килограма сјецканог дувана и 16.000 цигарета, а на подручју Херцеговине нађене су машине за сјецкање дувана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана