Požar progutao kuću i štalu u Rekavicama kod Banjaluke

Nebojša Tomašević
Požar progutao kuću i štalu u Rekavicama kod Banjaluke

Banjaluka - Draganu Aćimoviću juče rano ujutru su za samo sat izgorjeli kuća i štala koji su bili u jednom povezanom objektu na porodičnom imanju u Rekavicama kod Banjaluke.

Na sreću, on i njegova supruga uspjeli su da iz vatrene stihije izađu nepovrijeđeni, a štetu procjenjuju između 70.000 i 100.000 maraka.

- Požar je opazila supruga koja se slučajno probudila, ali nismo imali vremena za bilo kakvu reakciju. Kada je vatra planula duvao je jak vjetar, a većina zidova je obložena stiroporom i katranom, što je još više potpomoglo njeno širenje. Požar je planuo kod štale, a sa druge strane tog velikog objekta je bio naš stambeni prostor . Iz kuće sam istrčao bos u želji da bilo šta spasimo. Međutim, vatra se munjevito raširila na cijeli objekat - ispričao je Aćimović.

Dodao je da je odmah pozvao vatrogasce, ali je do njihovog dolaska u pepeo pretvoreno sve što je godinama sticao.

- Vatrogasci su samo ugasili požarište i spriječili da se vatra proširi dalje. Od objekta dugog oko 40 metara ostalo je samo zgarište. Vatrena stihija mi je sve progutala i gotovo ništa nismo uspjeli da spasimo. Izgorio nam je sav namještaj, bijela tehnika, 300 litara rakije, pun frižider mesa i sve drugo što smo imali. Dio objekta sam bio pripremio za uzgoj "šitaki" gljiva i sve sam za to spremio i dogovorio - kazao je Aćimović.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka potvrdili su da im je požar u Rekavicama prijavljen oko 2.30 časova u srijedu.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva saopšteno je da je s ciljem utvrđivanja uzroka i okolnosti izbijanja požara na imanju Dragana Aćimovića uviđaj zajedno s policijom obavio dežurni tužilac Goran Rosić.

- Tužilac je naredio istragu, a uviđaju su prisustvovali i službenici iz Odjeljenja za eksplozivne materije i zaštitu od požara CJB Banjaluka - saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Sumnje

Dragan Aćimović je rekao da sumnja da je neko podmetnuo požar, ali da ne zna ko i da može samo da pretpostavi. Kazao je da su mu policijski inspektori rekli da uzrok požara nisu električne instalacije i struja.

- Drugo nema šta da bude. Prije dvije godine u štali sam držao koze. Rasprodao sam ih, jer sam imao problema sa komšijama koji su se žalili da im one prave veliku štetu u šumi i na imanjima - ispričao je Aćimović koji nije želio nikoga da imenuje, ali dodao je da ima nekoliko ljudi na koje sumnja da su mu ovo napravili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana