Полиција тврди да Бањалучанин није покушао отети малољетницу

Агенције
Полиција тврди да Бањалучанин није покушао отети малољетницу

Бањалука - Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, након проведених провјера и оперативних радњи, утврдили су да лице В.С. није покушало отети дјевојчицу у бањалучком насељу Старчевица како је запримљена почетна пријава.

Наиме, осумњичено лице није извршило кривично дјело “Противправно лишење слободе” у покушају, а како је догађај квалификовао дежурни окружни јавни  тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, према почетним сазнањима из анонимно запримљене пријаве

“Полицијски службеници су утврдили да В.С. није покушао насилно да увуче малољетницу у возило, нити је возило било у близини маркета у улици Слободана Кустурића Бањалука, већ ју је узео за руку у намјери да оствари комуникацију са њом, а што је код ње изазвало осјећај страха, након чега ју је пустио и није наставио да се креће за њом”, саопштили су из Полицијске управе Бањалука.

Након завршених неопходних процесних радњи, а у сарадњи и под надзором поступајућег тужиоца, В.С. ће бити спроведен у Универзитетско клинички центар Републике Српске, Клиника за психијатрију.

Полицијски службеници ће након комплетирања предмета доставити извјештај о предузетим мјерама и радњама Окружном јавном тужилшатву Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана