Полиција о оружју у селу Матузићи: Није ријеч ни о каквом складишту

Срна
Полиција о оружју у селу Матузићи: Није ријеч ни о каквом складишту

Добој - Полиција предузима оперативне мјере и радње са циљем утврђивања идентитета лица које се може довести у везу са одлагањем оружја у приватној кући у селу Матузићи, у федералној општини Добој југ, потврђено је Срни из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Из кантоналног МУП-а кажу "да није ријеч ни о каквом складишту оружја, него да је у напуштеној кући, у којој власник није живио ни прије, ни током ни послије рата, пронађена неексплодирана минско-експлозивна средства, двије ручне бомбе и пушчана муниција, која је изузета и уништена од Специјалног деминерског тима Федералне управе цивилне заштите".

У одговору Срни из кантоналног МУП-а додају да су након извршеног увиђаја, у складу са упутама и смјерницама поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, предузете активности са циљем утврђивања идентитета лица које се може довести у везу са одлагањем оружја које је откривена приликом извођења грађевинских радова на рушењу старе куће.

Из МУП-а Зеничко-добојског кантона нису одговорили на питања Срне када је оружје пронађено и зашто о томе јавност није обавијештена.

Шеф Одсјека Федералне управе Цивилне заштите за уништавање експлозивних средстава Сеад Врана раније је рекао новинарима да су минско-експлозивна средства пронађена током рушења приватне куће и да су уништена у петак, 22. јуна, те најавио да ће бити настављена претрага ове локације због сумње да има још наоружања.

"Пронађено је шест ракета за ракетни бацач РПГ7, два ручна ракетна бацача М80 64 милиметра, три тромблонске мине, двије ручне бомбе, једна импровизована мина ратне производње и 1.350 метака калибра 7,62 милиметра", прецизирао је тада Врана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана