Полиција: Драгичевић вјероватно пао у Црквену, у џеповима му нађене украдене ствари

nezavisne.com
Полиција: Драгичевић вјероватно пао у Црквену, у џеповима му нађене украдене ствари

Бањалука - Досадашња истрага јасно указује да се у случају смрти Давида Драгичевића ради о задесу. Он је вјероватно пао у ријеку Црквену која је била набујала и вода га је потом однијела до мјеста гдје је тијело пронађено.

То је потврдио Дарко Илић, начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС.

На прес-конференцији полиције, Илић је рекао да су у џеповима Драгичевићеве одјеће пронађене ствари које су украдене у провалној крађи у једној кући у улици Велибора Јањетовића Јање.

Илић је нагласио да је из те куће украден лаптоп, 200 КМ, мемори стик, швајцарска црвена чакија али и кључеви. Нагласио је да су у џеповима Драгичевића пронађени кључеви, мемори стик, 180 марака и чакија, док се за лаптопом трага у ријеци Црквена.

Илић је истакао да је полиција утврдила кретање Драгичевића у ноћи измеђи суботе и недјеље претпрошле седмице, односно да је био у више кафића и да се испред једног од њих потукао са три лица.

Током криминалистичке обраде утврђено је да та три лица нису повезена са Давидовим нестанком што је, уз остало, утврђено провјером на базним станицама а имају и алиби.

Жељко Каран, специјалиста судске медицине у Заводу за судску медицину РС, још једном је поновио да је обдукцијом утврђено да је смрт Драгичевића наступила утапањем а да су на тијелу уочене лакше повреде.

Жељко Спасојевић, начелник ПУ Бањалука, рекао је да су полицајци од момента пријаве нестанка Драгичевића саслушали више десетина лица те прегледали већи број локација и снимака видео надзора.

Драгичевић се, како истичу из полиције, око 23:30 сати потукао са три лица испред кафића "Мета". У тој тучи није било посљедица по њих, а сукоб је трајао кратко, након чега су се разишли.

"Драгичевић након тога одлази у кафић 'Downtown' у центру града гдје је био сам, а након тога, око поноћи, отишао је у клуб 'Фабрика' гдје га је препознало особље", рекао је Илић.

Из полиције кажу да је Драгичевић око 2:20 сати послије поноћи отишао у кафе бар "988", што је утврђено прегледом снимака надзорних камера, а на том мјесту се кратко задржао.

Већ у 2:50 сати видео надзор снимио га је у улици Велибора Јањетовића Јање, и види се да је јео пециво, а накнадно је утврђено да је у питању бурек купљен у пекари "Змијање". Потом је снимљен камерама апартмана "Весто", да би га у 3:42 снимила иста камера на тим апартманима како се креће назад према центру града. Потом је, вјерује се, упао у Црквену.

Иначе, провала у кући пријављена је у истом дану када је пријављен и Драгичевићев нестанак, а догодила се вече раније.

Каран је изјавио да су сви предмети који су пронађени у његовим џеповим предати полицији.

"Имао је двије врсте повреда. Као прво, у питању су хематоми на челу, шакама, куковима, наткољеницама и кољенима. То су механичке повреде које су могле настати у физичком сукобу и оне су заживотне. Друга врста повреда су постмотралне а настале су у контакту са неравнинама на дну ријеке", рекао је Каран.

Истакао је да је одјећа скинута са Драгичевића за евентуална вјештачења.

"Узети су и узроци крви и урина у случају потребе за евентуалним анализама као и узорци за ДНК анализу. Ток обдукције је детаљно фотографисан, и имамо 49 фотографија. Осим тога, током обдукције били су присутни крим техничари. Дакле, ништа није пропуштено да се уради", рекао је Каран.

Коментаришући тврдње по друштвеним мрежама да је тијело пронађено унакажено, Каран је рекао да је оно било дуго у води па су посљедице зато такве.

Илић је рекао да не постоји ниједна индиција која указује да је у питању кривично дјело.

Из полиције су рекли да им је Драгичевић од раније познат по наношењу тешких повреда али не и по крађама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана