Pokušao pregaziti policajce, pa ranjen

Srna
Pokušao pregaziti policajce, pa ranjen

Sarajevo - U sarajevskom naselju u Vogošća policija je ranila 27-godišnjeg mladića čiji su inicijali P.M, koji je s još jednim licem ukradenim vozilom pokušao prvo pregaziti policajce, a potom ih i povrijediti pištoljem, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

Policajci su sinoć u 23.20 časova, nakon što su uočili vozilo “bmv” bijele boje koje je ukradeno na području Ilidže, prišli da kontrolišu vozača koji je u tom trenutku automobilom krenuo prema njima s namjerom da ih pregazi, dok je suvozač izvadio pištolj i uperio ga u pravcu policije.

Policijski službenici su, s ciljem sprečavanja direktnog napada, upotrijebili vatreno oružje i tom prilikom ispalili nekoliko hitaca u pravcu vozila.

Napadači su vozilom udarili dvojicu policajaca, nanijevši im lakše povrede, potom su se udaljili u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su, u saradnji sa policijskih službenicima Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, došli do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela moglo dovesti mladić P.M. /27/, rođen u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Sarajevu, a koji se tokom noći samoinicijativno javio u Bolnicu Istočno Sarajevo zbog povreda nanesenih vatrenim oružjem.

Mladić je podvrgnut operativnom zahvatu i nalazi se pod nadzorom pripadnika Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana