Poginuo vraćajući se sa “Štraparijade”

Nebojša Tomašević
Poginuo vraćajući se sa “Štraparijade”

Gradiška - Nemanja Galić (26) iz Laminaca kod Gradiške poginuo je juče pet minuta iza ponoći kada je “golf”, u kojem je bio suvozač, sletio s puta u Trebovljanima na području ove opštine.

Vozilom je upravljao njegov sugrađanin Dragan Janjić (29) iz Rogolja, koji je prošao bez povreda. Prema nezvaničnim informacijama, mladići su se vraćali sa manifestacije “Štraparijada”, koja se već godinama održava u Donjim Podgradcima. Izvor blizak istrazi je pojasnio da je do nesreće došlo kada je Janjić na jednoj krivini izgubio kontrolu nad vozilom i izletio s puta.

- Vozač izgleda nije uspio da savlada krivinu, pa je sletio i udario u zaštitnu metalnu ogradu pored puta. Udarac je bio silovit i automobil je zgužvan kao konzerva, a više je oštećen s desne strane, gdje bio suvozač. Navodno se dio bankine otkinuo i zabio u vozilo - kazao je izvor blizak istrazi i dodao da su vatrogasci morali da sijeku lim kako bi izvukli unesrećenog.

Jedan od poznanika mladića ispričao je da se Galić i Janjić druže neko vrijeme i da su u nedjelju skoro čitav dan bili zajedno na “Štraparijadi”.

- S obje strane puta gdje su sletjeli su duboki kanali, a okolo je šiblje i slaba je preglednost. Uzrok nesreće bi mogao biti neprilagođena brzina takvom putu, ali to još niko sa sigurnošću ne može da kaže - pojasnio je poznanik nastradalog Galića.

Poznanici stradalog Nemanje Galića kažu da je on bio dobar i povučen momak, koji je radio kao auto-električar.

Na mjestu stradanja ovog mladića i ranije su se dešavale teške saobraćajke sa tragičnim posljedicama.

- Nedavno je tu urađen nov asfalt i sada većina vozača tim dijelom nagazi na gas i vozi brže, iako ima dosta krivina, od kojih su neke veoma opasne. Da li je Janjić vozio brzo ili ga je nešto drugo omelo pa je sletio, to će, nadamo se, utvrditi policija - istakao je naš sagovornik.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su potvrdili da je do nesreće došlo kada je “golf”, za čijim je volanom bio Janjić, sletio s puta, ali nisu mogli da preciziraju šta je uzrok slijetanja.

Istraga

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su istakli da je dežurni tužilac Tatjana Ninković naložila da se urade neophodna vještačenja radi utvrđivanja uzroka nesreće i okolnosti pod kojima se dogodila.

- Naložena je i obdukcija nastradalog Nemanje Galića da se utvrdi uzrok smrti - rekli su u Tužilaštvu.

Istakli su da će više detalja biti poznato nakon što se urade sva vještačenja i završi istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana