Poginula na putu do škole

Goran Obradović
Poginula na putu do škole

Novi Grad - Ivana M. (14) iz Poljavnica kod Novog Grada poginula je juče ujutru kada ju je u ovom mjestu udario automobil “pasat” kojim je upravljao Faruk Šušnjar iz Bihaća.

Nesreća se dogodila oko sedam časova kada je Ivana krenula na autobus kojim je putovala u Osnovnu školu “Vuk Karadžić” u Novom Gradu, gdje je pohađala osmi razred.

Prema nezvaničnim informacijama Šušnjar je zaposlen u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Na mjesto nesreće ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći i nesretnu djevojčicu prevezli su u Dom zdravlja u Novom Gradu, ali ljekari su mogli samo konstatovati smrt.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da je uviđaj obavila dežurni tužilac Gordana Mijatović zajedno sa saobraćajnom policijom iz Novog Grada.

- Tužilac je naložila da se preduzmu sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće, kao i obdukcija nastradale djevojčice - istakli u Tužilaštvu.

Mještani sela Poljavnice kažu da su svi u šoku od kada su čuli za ovu nesreću, a za Ivanu svi pričaju da je bila mirna i veoma dobra djevojčica.

- Ona je kao i sva djeca iz našeg sela svako jutro putovala u školu u Novi Grad. Iako tu nije autobusko stajalište, vozači autobusa uvijek stanu na jedan veliki parking i pokupe učenike, kako bi im olakšali da ne moraju mnogo da pješače - pojasnio je naš sagovornik.

Dodao je da su druga djeca pričala kako je Ivana juče ujutru krenula prema tom parkingu i da ju je udarilo vozilo u trenutku dok je stajala pored kolovoza.

- Učenici koji su vidjeli nesreću kažu da ona nije pretrčavala put, nego je stajala i čekala da prođe to vozilo. Vjerovatno da ju je “pasat” tada zakačio bočnom stranom i usmrtio - rekao je naš sagovornik i dodao da su se u vozilu nalazili carinici koji su krenuli na posao u Kostajnicu.

Prema njegovim riječima ona potiče iz veoma dobre porodice, a roditelji joj nisu zaposleni, a ima dva polubrata od roditelja iz prvih brakova.

Šušnjar je odranije poznat, jer je hapšen u policijskoj akciji “Panama” zbog sumnje da je bio član velike grupe koja je uvozom kafe oštetila budžet za oko devet miliona maraka.

Pješaci

Trogodišnji dječak poginuo je 3. maja kada ga je u Bakincima kod Laktaša udario automobil “pežo” kojim je upravljao Bojan Maričić (24) iz Laktaša.

 

Takođe 3. maja poginula žena na magistralnom putu u Klašnicama kada ju je udario automobil “pežo”. Žena je od zadobijenih povreda preminula na licu mjesta

 

Početkom maja i u Tesliću poginuo je pješak Krsto Aleksić kada ga je udario automobil “golf” koji je vozila Nevenka Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana