Plivačica Ana Čučković izgubila trku za život

Sanja Amidžić
Plivačica Ana Čučković izgubila trku za život

Trebinje - Višestruka šampionka u plivanju i reprezentativka BiH Ana Čučković (18) iz Trebinja poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Trebinje - Herceg Novi u Gornjem Čičevu.

Maturantkinja Srednje ekonomske škole i poznata sportistkinja bila je saputnik u "pežou" koji se sudario sa "golfom 2" u ponedjeljak oko 16 časova.

Čučkovićeva se sa još četvoro kolega vraćala kući iz obližnjih Zubaca gdje je išla da prijateljici izjavi saučešće povodom smrti člana uže porodice.

Prema nepotvrđenim informacijama, "golf 2" koji im je dolazio iz suprotnog smjera jednim dijelom prešao je u traku u kojoj je bio "pežo" nakon čega je došlo do sudara. Vrsna sportistkinja, koja je sjedila na mjestu iza vozača, brzo je prevezena kolima Hitne pomoći u trebinjsku bolnicu, ali je od zadobijenih povreda ubrzo preminula. U ovoj saobraćajci lakše su povrijeđene još dvije osobe koje su bile u vozilu sa plivačicom. "Glas Srpske" nezvanično saznaje da je povrijeđen vozač "pežoa" Savo Andrić.

Policija je obavila uviđaj i počela istragu s ciljem utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

Gubitak ovog mladog života Trebinje je juče okovao tugom.  Tišina se uvukla u svaki dio grada. Iz kafića se nije čula muzika ni graja omladine.

Osim porodice i prijatelja, posebna tuga i nevjerica bila je u Plivačkom klubu "Leotar" čiji je Ana Čučković bila uspješan član.

U ovom klubu juče su rekli da ne mogu vjerovati šta se dogodilo i da je još jedan mladi život ugašen na drumu.

- U šoku smo od kada smo dobili informaciju da naša Ana nije više sa nama. Ne možemo vjerovati. Teško nam je. Kroz glavu nam prolaze svi lijepi trenuci, sve Anine pobjede, radosti zbog trofeja i titula. Voljeli smo da se šalimo i da pričamo kako je bazen pun njenih trofeja a sada će biti ispunjen našim suzama od tuge i bola zbog preranog gubitka naše Ane. Nikada je nećemo zaboraviti - kazali su u ovom plivačkom klubu ne skrivajući suze.

Dodali su da ih je slična tragedija zadesila prije nekoliko godina kada je nastradao njihov član Nemanja Mirdinja koji je takođe bio maturant.

Čučkovićeva je, osim što je bila reprezentativka BiH u plivanju, ove godine dobila i posebno priznanje na manifestaciji održanoj povodom Izbora za najboljeg sportistu grada Trebinja. Ona se proteklih godina nalazila u vrhu liste najboljih sportista u tom hercegovačkom gradu. Bila je jedan od najboljih ženskih plivača u BiH. U žižu javnosti dospjela je kada je postala višestruka prvakinja u plivanju u BiH i Republici Srpskoj kao i republička rekorderka u plivanju na 100 metara prsno.

Komemoracija povodom smrti plivačice biće održana danas u 12 časova u Kulturnom centru u Trebinju. Sahrana je istog dana u 16 časova na groblju u Podgljivlju.

Crna statistika

Na putu Trebinje - Herceg Novi u mjestu Gornje Čičevo, na potezu od stotinak metara, život je u saobraćajnim nesrećama izgubilo troje ljudi. Pored mlade Ane Čučković, prije pola godine nastradala je Saška Tasovac, dok je polovinom 2014. život izgubio Bojan Riđešić.

Saučešće Dodika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća ocu nastradale plivačice Zoranu Čučkoviću, istakavši da je iznenadan i prerani odlazak mladog života velika tragedija i nenadoknadiv gubitak za porodicu, prijatelje, ali i za cijelo društvo.

- Duboko me potresla i ožalostila tužna vijest o strašnoj nesreći i pogibiji vaše kćerke Ane. Iako tek na pragu života, Ana je svojim pobjedama i uspjesima dostojanstveno i ponosno pronosila ime svog grada, naroda i naše Republike Srpske - ističe se u telegramu saučešća.

I član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić uputio je izraze najiskrenijeg saučešća porodici Čučković i Plivačkom klubu "Leotar" povodom tragične smrti mlade reprezentativke BiH u plivanju Ane Čučković, ističući da su njeni uspjesi bili ponos svih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana