Pištoljem tukao mladiće pa pucao

Nebojša Tomašević
Pištoljem tukao mladiće pa pucao

Banjaluka - Policija traga za Srđanom Svjetlanovićem (24) iz Kneževa zbog sumnje da je drškom pištolja CZ-99 u glavu udario dvojicu Banjalučana, a zatim pucao u plafon pekare "Žitopeka" u banjalučkoj ulici Bana dr Todora Lazarevića.

Sve se odigralo u petak ujutro oko 3.30 časova, kada su se u pekari susreli Svjetlanović i njegov prijatelj s nekoliko momaka iz banjalučkog naselja Obilićevo. Izvor blizak istrazi je rekao da su se dvije grupe mladića prvo posvađale, pa potukle. Svjetlanović je tokom tuče drškom pištolja udario dvojicu mladića, a zatim ispalio dva hica u plafon.

- Iz sasvim bezazlenih razloga umalo da dođe do tragedije. Momci su se posvađali zbog toga ko je prije naručio hranu. Svi su bili pijani! Izbila je svađa, a u jednom trenutku je Svjetlanović izvukao pištolj i udario dvojicu momaka iz Obilićeva u glavu. Zatim je ispalio dva hica u plafon. Međutim, oštećen je i zid, pa je moguće da je ispalio hitac i u zid ili je došlo do rikošeta. Nismo sigurni da li je pucao da nekog pogodi ili je želio samo da ih zaplaši - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da se osim za Svjetlanovićem traga i za njegovim prijateljem, takođe iz Kneževa, koji je učestvovao u tuči.

Prema riječima ovog izvora, Svjetlanović i njegovi poznanici su nakon pucnjave pobjegli u automobilu BMNj stranih registarskih oznaka.

Tuču i sukob u pekari "Žitopeka" snimile su i kamere video-nadzora, a snimke su izuzeli pripadnici policije.

- Dvojica povrijeđenih ostali su u pekari i njih je tu i zatekla policija, koja je veoma brzo stigla. U vrijeme tuče u pekari je bilo više mladića, a bilo je i drugih gostiju. Prava je sreća da nije bilo težih posljedica - rekao je izvor blizak istrazi.

Povrijeđeni mladiću su prevezeni u banjalučki Klinički centar, gdje im je ukazna pomoć.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka u petak nisu željeli da otkrivaju identitet nijednog od učesnika obračuna, niti da govore o detaljima. Iz policije je samo saopšteno da im je 13. marta u 3.30 časova prijavljeno da je nepoznati izvršilac drškom od pištolja udario u predjelu glave dvojicu muškaraca koji su se nalazili u pekari u banjalučkoj ulici Bana dr Todora Lazarevića.

Inspektor

Sukob i potezanje pištolja u pekari "Žitopeka" u centru Banjaluke nisu se desili prvi put. Prethodno je sukob zabilježen 17. oktobra 2009. godine. Tada su se u pekari sukobili Nebojša Dujaković i bivši policijski inspektor Siniša Karanović sa jedne strane i radnik obezbjeđenja agencije "Sektor" Rade Kuzmanović i Nenad Ćoragić s druge strane. U ovom sukobu teže je povrijeđen Dujaković. Karanović je u pekari izvukao pištolj, a navodno je pucao ispred pekare. Zbog toga je suspendovan. To su snimile i kamere video-nadzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana