Petoro povrijeđenih u sudaru kod Srpca

Dejan Jovičić
Petoro povrijeđenih u sudaru kod Srpca

Srbac - Vozač "forda" Zoran Zvizdalo (42) iz Nožičkog kod Srpca, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Nova Topola - Srbac u mjestu Povelič kod Srpca, priključen je na aparate za disanje u banjalučkom Kliničkom centru.

On je zadobio povrede glave i vratne kičme. Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra dr Darka Golića, pacijent je u teškom stanju i dalje prognoze su neizvjesne.

Do nesreće je došlo u ponedjeljak oko 15.20 časova kada se Zvizdalo vozeći "ford" sudario sa automobilom "opel frontera" kojim je upravljao Dragan Jeličić (40) iz Lilića kod Srpca.

Tom prilikom teže je povrijeđen suvozač u "fordu" Kemal Džaferović iz Srpca. Lakše povrede zadobili su Jeličić i njegovi saputnici Joka Kojadinović i Dobrinko Brković. Nezvanično saznajemo da je Zvizdalo upravljajući vozilom direktno udario u "opel" Jeličića, koji nije imao mogućnost da izbjegne sudar i sletio je vozilom u obližnji kanal. Nesreća se dogodila u oštroj krivini koja je postala "crna tačka" srbačke opštine, jer je tu više osoba poginulo proteklih godina, dok ih je desetine lakše i teže povrijeđeno.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Srbac. Uzroci nesreće biće utvrđeni istragom.

Hitna pomoć

Vozilo Hitne pomoći iz Srpca se na putu da pomogne povrijeđenima u Poveliču sudarilo sa "pasatom". Ova nesreća dogodila se u srbačkom naselju Inađol i, srećom, nije bilo povrijeđenih. Pričinjena je samo manja šteta na "pasatu".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana