Пасторка од 15 мјесеци тукао до смрти

Небојша Томашевић
Пасторка од 15 мјесеци тукао до смрти

Подгорица - Држављанин БиХ Нермин Шишић (27) из Тузле ухапшен је у Подгорици због сумње да је убио петнаестомјесечног Павла Јововића, сина своје невјенчане супруге Јелене (33).

Приведена је и дјечакова мајка, коју полиција терети за кршење породичних обавеза. Она није учинила било шта да заштити дијете од насилника.

Шишићу се на терет ставља кривично дјело тешко убиство.

Овај пар ухапшен је након што је у недјељу из Дјечије болнице у Подгорици полиција обавијештена да им је довезен дјечак са тешким повредама. Малишану у тренутку пријема у болницу није куцало срце, а на њему су били видљиви трагови насиља и удараца. Љекари су одмах покушали да реанимирају малишана и оперисали су га, али је Павле преминуо. Све указује на то да Шишић није подносио дјечака и да га је због тога од раније злостављао.

- За сада се зна да је дијете брутално претучено рукама и ногама . Након обдукције биће познат узрок смрти - казао је овај извор.

Из Министарства унутрашњих послова Црне Горе потврдили су да су о овом случају обавијештени од медицинског особља Завода за хитну медицинску помоћ у Подгорици.

Шишић је од раније познат полицији. Портал "цдм.ме" пише да је већ једном био иза браве због сумње да је 15. априла прошле године пуцао према једном младићу којег, срећом, није погодио. Пуцњава је, међутим, тада била тек један од разлога што је овај Тузлак послат иза браве. Сумња се да је младића ударио дршком пиштоља по глави. Он је, такође, 2009. године опљачкао канцеларију једног тузланског адвоката. Двије године након тога Шишић је тешко рањен у пуцњави за коју нико није одговарао. Наиме, Тузлак је тада полицији казао да је ријеч о несрећном случају и да га је пуцњем из пиштоља случајно док су разгледали оружје погодио познаник.

Мајка Јелена Јововић је јуче казала љекарима и полицији да је дијете прије мјесец пало и да су одатле модрице по глави и тијелу, те је тврдила да су му тако и зуби поломљени. То је подгријало додатну сумњу код истражитеља, али и то што није изгледала потресено, а на питање ко је отац дјетета одговорила је: "Незнани јунак".

Осумњичени Нермин Шишић и дјечакова мајка Јелена Јововић јуче су након испитивања у полицији предати у надлежност Вишег државног тужилаштва у Подгорици.

Коментари

Мјештани Подгорице након сазнања о овом случају сматрају да би неко још морао да одговара за смрт дјечака. У бројним коментарима изнесеним на интернету осуђивали су мајку и дјечаковог очуха, али и институције.

- Тужилаштво треба да испита шта је радила полиција и Центар за социјални рад. Немогуће да је дијете малтретирано дуже вријеме, а да нико није знао, нити је ко то пријавио. Треба све надлежне институције јавно прозвати за њихов немар, непрофесионализам и нерад - један је од објављених коментара на интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана