Оштетио буџет Српске за 3,5 милиона КМ

Срна
Оштетио буџет Српске за 3,5 милиона КМ

Добој - Полиција из Добоја поднијела је извјештај Окружном јавном тужилаштву против лица чији су иницијали М.Г. (70) због основане сумње да је као одговорно лице у привредном друштву из Дервенте оштетило буџет Републике Српске и ванбуџетске фондове за 3.574.617 КМ.

Ово лице осумњичено је за кривична дјела злоупотреба овлаштења у привреди и неправилно издвајање средстава правних лица, саопштено је из добојске Полицијске управе.

Пријављено лице је од јануара 2014. до краја 2015. године избјегло пословање преко блокираних жиро-рачуна по рјешењима пореске управе о принудној наплати извршењем на новчана средства за пореске обавезе, усмјеравало уплате готовог новца на благајну, те одобрило кориштење тих средстава у друге сврхе, а не за плаћање приоритетних пореских обавеза.

Такође, за исплаћене нето плате у 2014. и 2015. години избјегло је пријавити пореске обавезе и плаћање преко блокираних жиро-рачуна, па су одређена плаћања вршена путем уговора о асигнацији са другим привредним друштвима.

Овим радњама проузрокована је неспособност правног лица да правовремено плаћа доспјеле пореске обавезе.

На тај начин су буџет Републике Српске и ванбуџетски фондови оштећени за 3.574.617 КМ, а привредно друштво из Дервенте остварило противправну имовинску корист у истом износу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана