Optuženi pljačkaši u uniformama

N. T.
Optuženi pljačkaši u uniformama

Istočno Sarajevo - Protiv Vladimira Petrovića (26) i Slobodana Jotića (28) Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu zbog sumnje da su glumeći policajce opljačkali dvije osobe.

Optužnica ih tereti za lažno predstavljanje, narušavanje nepovredivosti stana i tešku krađu.

U optužnici se navodi da su oni 20. juna prošle godine, oko jedan čas iza ponoći, došli do stana S. B. u ulici Serdara Janka Vukotića u Palama. Dalje se navodi da se Petrović predstavio kao policajac i rekao da je u toku racija.

- U stanu su bili L. M. i J. A. Ubrzo poslije Petrovića u stan je stigao i Jotić, koji je takođe rekao da je policijski službenik. Tom prilikom oni su galamili na stanare i prijetili da će ih odvesti u policijsku stanicu. Zavrtali su im ruke i tjerali ih da leže na podu. Potom su im uputili psovke - navedeno je u optužnici.

Dodaje se da su optuženi izvršili premetačinu po stanu i od L. M. i J. A. oteli telefone "samsung" i LG i pobjegli.

Optužnica protiv Petrovića i Jotića proslijeđena je na potvrđivanje Osnovnom sudu u Sokocu. Ovaj slučaj samo je jedan u nizu sličnih u kojima se kriminalci lažno predstavljaju kao policajci da bi počinili svoja nedjela.

Prošle godine u januaru trojica razbojnika lažno se predstavivši kao policajci opljačkali su kuću cvjećara Milića Petrovića u Obudovcu kod Šamca. Ukrali su skupocjeni "mercedes", novac i nakit. U maju iste godine u Austriji otkriven je državljanin BiH koji se lažno predstavljao kao policajac i strancima koji dođu u Austriju naplaćivao kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana