Одређен притвор за Емилија Балда

Срна
Одређен притвор за Емилија Балда

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци одредио је данас притвор Емилију Балди, осумњиченом за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића. Притвор у трајању до мјесец дана, који се рачуна од дана хапшења, одредио је, након саслушања, судија за претходни поступак Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, сазнаје Срна.

Притвор је одређен на приједлог Републичког јавног тужилаштва због тежине кривичног дјела, запријећене казне, постојања бојазни да ће осумњичени на слободи утицати на свједоке, фалсификовати или уништавати доказе. У понедјељак, 22. априла, увече у Гламочанима код Бањалуке убијени су власник компаније “Сектор секјурити”, “Житопека”, “Житопродукт”, “Сектор АДС” и “Сектор ЗОС” Славиша Крунић, његов возач Жарко Павловић и један од нападача Жељко Ковачевић.

Нападачи су изрешетали теренац “тојота” у којем су се налазили Крунић и Павловић, а у нападу је рањен возач “тојоте” Горан Илић.

Полиција је ухапсила двојицу осумњичених - Емилија Балду и Горана Милановића, а у бјекству је Бенеди Ђукановић за којим је расписана потјерница.

Крунић је данас сахрањен на гробљу у Гламочанима, општина Лакташи, а Павловић на Палама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана