Od banjalučkog ćevabdžije oteo 20.000 maraka?

Sanja Amidžić
Od banjalučkog ćevabdžije oteo 20.000 maraka?

Banjaluka - Policija traga za dvojicom razbojnika koji su u subotu uveče opljačkali vlasnika roštiljnice "Kod Muje 2" Adisa Smailagića (42) i oteli mu oko 20.000 maraka u banjalučkom naselju Obilićevo.

Prema nezvaničnim informacijama, pljačkaši su oko 23 časa u ulici Brace Potkonjaka sačekali Smailagića ispred roštiljnice. Kada je stigao svojim "audijem", pljačkaši su otvorili vrata vozila i oteli mu torbicu sa novcem. Niko od slučajnih prolaznika i očevidaca nije uspio da reaguje.

Smailagić juče nije želio da daje izjave novinarima i komentariše napad. Nije želio ni da potvrdi ni da demantuje da su napadači odnijeli oko 20.000 maraka.

Izvor blizak istrazi je ispričao da je Smailagić pomenute večeri došao do roštiljnice, a kada je zaustavio vozilo, pokraj vozačevih vrata pojavile su se dvije osobe koje su na glavama imale kapuljače i povez preko usta.

- Iznenada su ga napali. Uspjeli su tokom naguravanja da mu otmu torbicu sa novcem. Kada su se dograbili plijena, trčeći su se izgubili iza obližnjih zgrada - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Smailagić tokom napada lakše povrijeđen te da po tijelu ima više modrica i ogrebotine kod lijevog uva.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka su rekli da je policija obavila uviđaj i pokrenula istragu s ciljem rasvjetljavanja ovog razbojništva.

- O prikupljenim saznanjima obaviješten je dežurni tužilac, koji je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršilaca pomenutog djela - kazali su u banjalučkoj policiji.

Mještani Obilićeva juče su bili iznenađeni saznanjem da je opljačkan jedan od najpoznatijih banjalučkih ugostitelja

- Nisam primijetila da se nešto tako desilo. Roštiljnica je radila normalno svaki dan i sve je izgledalo u redu. Strašno je što se tako nešto dešava u našem gradu - kazala je Banjalučanka koja se predstavila samo imenom Stojanka.

Tradicija

Adis Smailagić je unuk čuvenog banjalučkog đevabdžije Muje Đuzela i zajedno sa ostatkom porodice nastavio je porodičnu tradiciju dužu od 70 godina.

Da je "Mujin ćevap" nadaleko čuven svjedoči i činjenica da je najbolji teniser današnjice Novak Đoković prilikom boravka u Banjaluci, kada je u tradicionalnoj akciji "Nezavisnih novina" proglašen za ličnost 2011. godine, izrazio želju da proba specijalitet po kojem je grad na Vrbasu poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana