Ножем избо тројицу комшија

Горан Обрадовић
Ножем избо тројицу комшија

Шипово - Стефан Ступар (21) и његов очух Бојан Малиновић (51) из Шипова ухапшени су због сумње да су у тучи ножем изболи комшије Зорана Малиновића (53), Мирка Јовића (55) и Миладинка Савичића (42) у селу Драгнић Подови код Шипова.

Овај покушај убиства почињен је у сриједу око 20.30 часова испред куће Зорана Малиновића. Сва тројица повријеђених превезени су у Клинички центар у Бањалуци. Јовић је хоспитализован са убодном раном стомака и његово стање јуче је било стабилно. Зоран Малиновић и Миладинко Савичић примљени су са убодним ранама у предјелу грудног коша и смјештени у Клинику за торакалну хирургију.

Прије туче испред куће рањеног Зорана Малиновића мјештани су пекли печенице спремајући храну за збор поводом Велике Госпојине и отварања православне цркве у Драгнић Подовима.

Један од мјештана испричао је да се цијело село ангажовало на припремању хране за отварање цркве.

Мало имућније породице донирале су прасад и у сриједу увече у селу су пекли око 30 печеница испред неколико кућа. Предвече се од куће Малиновића чула пјесма па је већина мјештана отишла тамо. Малиновић је раније био командир полицијске станице у Шипову.

Он је истакао да, када су испекли печенице, неколико младића их је однијело до цркве, а испред куће је остало њих десетак и сви су били пијани.

- У једном тренутку Ступар је узео месарски нож и убо Јовића у стомак, а нико прије тога није видио да су се свађали или потукли. Затим је дошло до туче између Ступаровог очуха и Зорана Малиновића. Тада је Бојан Малиновић узео лопату и ударио га у главу, послије чега је Зоран пао на земљу. Док је тако лежао, Стефан је притрчао и убо га ножем - појаснио је поменути очевидац.

Према његовим ријечима, у тучу се умијешао Савичић који је покушао да их раздвоји и смири, међутим, Ступар је и њега убо ножем. Послије тога он и очух су побјегли кући.

Рањени Малиновић је потом смјестио у свој аутомобил Јовића и Савичића који нису били при свијести и одвезао их у Дом здравља Шипово.

Након пријема у Дом здравља у Шипову они су превезени у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука гдје су задржани на лијечењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана