Novi detalji stravičnog ubistva u Zenici: Mahmićeva zadavljena u kući

Sanja Amidžić
Novi detalji stravičnog ubistva u Zenici: Mahmićeva zadavljena u kući

Zenica - Fuada Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice, čije tijelo je prije tri dana pronađeno zamotano u bijelom čaršavu na obali rijeke Bosne u zeničkom naselju Blatuša, zadavljena je, a ne zaklana, kako se u prvi mah sumnjalo.

Da je smrt nastala gušenjem potvrđeno je obdukcijom, saopštilo je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

- Na tijelu su uočene povrede glave, vrata, ali i drugih dijelova tijela. Zbog toga napominjemo da su ovo preliminarni rezultati, jer će više informacija biti poznato za nekoliko dana, kada bude dostavljen nalaz vještaka sudske medicine - kazali su u Tužilaštvu.

Više informacija o ovom stravičnom zločinu biće poznato i nakon ispitivanja osumnjičenih za ubistvo Teufika Osmanovića iz Kaknja i Muhameda Mahmića iz Zenice, inače bratića nesrećne žene.  

Kako saznajemo, policija je i juče uhapsila treću osobu, navodno Osmanovićevog rođaka, koja se dovodi u vezu sa ovim monstruoznim ubistvom.

Tijelo Mahmićeve pronašao je ribar u nedjelju ispod željezničkog mosta u zeničkom naselju Blatuša. Nesrećnoj ženi bile su vezane ruke, noge i glava. Po tijelu je imala vidne povrede, kao i u predjelu vrata.

Šta je motiv ovog ubistva, još niko sa sigurnošću ne može reći. U Plahovićima su se mogle čuti priče da je ubijena iz koristoljublja, jer je primala penziju iz Italije, dok su se češće mogle čuti priče da je Mahmićeva bila u ljubavnoj vezi sa Osmanovićem i da je ubijena iz ljubomore.

Prema riječima bližih rođaka, Osmanović je često dolazio Fuadinoj kući u Plahoviće. Međutim, kako kažu, njihova veza nije bila za pohvalu, zbog čega su joj savjetovali da ga napusti. Smatraju da je on sa njom bio samo iz koristoljublja, jer je oženjen i ima porodicu.

Bratić

Prema nepotvrđenim informacijama, Mahmićeva je prvo pretučena i mučena, a potom ubijena u svojoj sobi na spratu kuće u Plahovićima, gdje je živjela sa majkom i bratićem Muhamedom Mahmićem, koji je jedan od osumnjičenih za ovo svirepo ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana