Nevesinje: Dječak se ugušio u buretu

Goran Obradović
Nevesinje: Dječak se ugušio u buretu

Nevesinje - Desetogodišnji P. I. ugušio se u plastičnom buretu dok se igrao žmurke sa vršnjacima u naselju Kilavci u Nevesinju.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje potvrdili su da se dogodila ova tragedija, ali zbog osjetljivosti slučaja nisu mogli dati više podataka.

Prema nezvaničnim informacijama dječak je u subotu oko 18 časova dovezen u Hitnu pomoć u Nevesinju i ljekari su mogli samo konstatovati smrt.

- On se sa drugovima igrao žmurke i kako bi se sakrio, ušao je u plastično bure u prizemlju kuće i zatvorio se. Poslije nekog vremena ostao je bez vazduha i ugušio se, a niko od drugara nije mogao da ga nađe - rekao je izvor "Glasa".

Dodao je da je policija poslije prijave obavila uviđaj, a slučaj je okarakterisan kao zadesna smrt.

Jedna od komšinica porodice nastradalog dječaka, ispričala je da su svi u šoku i da ne mogu vjerovati šta se desilo.

- Čula sam da se igrao sa drugovima i da ga oni nisu mogli naći, pa su otišli kući. Međutim, prava panika je nastala kada je majka djeteta primijetila da ga nema. Otišla ga je tražiti, ali je bilo uzalud - ispričala je komšinica.

Dodala je da se nedugo zatim ulicom prolomio jauk.

- Poslije nekog vremena majka nesrećnog dječaka ušla je u prizemlje kuće i pronašla dijete u plastičnom buretu. Pokušala ga je oživiti i pozvala je Hitnu pomoć, ali je nažalost bilo kasno, nisu mu mogli pomoći - rekla je komšinica.

Prema riječima drugih mještana ovog naselja nikom nije jasno kako je dječak završio u buretu.

- Čudno mi je kako je dječak uspio sam da zatvori poklopac na buretu i kako nije mogao izaći kad je osjetio da počinje da se guši. Ovo je tragedija i ne mogu da prežalim dječaka i porodicu - rekao je jedan od mještana naselja Kilavci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana