Несвакидашња саобраћајна несрећа у Петрову: Два пута аутом прегазио комшију

Небојша Томашевић
Несвакидашња саобраћајна несрећа у Петрову: Два пута аутом прегазио комшију

Петрово - Љубинко М. (34) из Петрова осумњичен је да је два пута "аудијем" прегазио првог комшију Милана К. (58), а потом полицији слагао да га је уочио како лежи поред пута у мјесту Порјечине, сазнаје "Глас Српске".

Све се десило 6. јануара, на Бадње вече, а Милан К. је по доласку полиције био жив и превезен је у добојску болницу, гдје је од задобијених повреда преминуо. Извор близак истрази је појаснио да је Милан К. када га је ударио аутомобил највјероватније лежао на асфалту, а претпоставља се да је био пијан или је случајно пао.

- Полиција је истрагом открила да је Милан највјероватније прегажен возилом и да је преминуо од задобијених повреда. На његовој одјећи и тијелу уочени су трагови гума који указују на то. Покренута је истрага и на основу пронађених трагова утврђено је да га је прегазио "ауди" којим је управљао Љубинко М., који је послије ухапшен - казао је извор "Гласа".

Према његовим ријечима, након хапшења Љубинко је испричао да у први мах није знао да је прегазио човјека.

- Инспекторима је казао да је на том дијелу пута био мрак и да није видио никога, већ је само осјетио да је прешао преко нечега, али није знао чега. Вратио се да види шта је прегазио и тада је опет возилом прешао преко нечега. Рекао је да је тек тада видио да је прегазио човјека - казао је извор.

Додао је да је Љубинко рекао да је у први мах помислио да је човјек мртав, па се уплашио и одвезао даље, да би касније ипак одлучио да позове полицију.

- Полицији је казао да поред пута лежи мушкарац, надајући се да је можда ипак жив па да га неко спаси - казао је извор.

У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале, потврдили су да је полиција у Петрову открила несавјесног возача који је возилом усмртио пјешака.

- Над Љ. М. је спроведена криминалистичка обрада. Против њега ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен извјештај који ће га теретити за угрожавање јавног саобраћаја - казали су у ПУ Добој.

Истакли су да не могу да говоре о више детаља у овом случају, јер истрага није завршена.

Славље

Према ријечима мјештана села Порјечине настрадали Милан К. је прије несреће био на прослави Бадње вечери у близини цркве у том насељу.

- Тога дана кроз село су проносили бадњак и Милан је био у тој групи мјештана. Био је добар човјек, весељак, свирао на хармоници и шаргији. Не знам како је настрадао, само сам чуо да се све десило када се враћао кући - казао је један мјештанин Порјечина, не желећи да му помињемо име.

Казао је да је иза Милана остала супруга и двије кћерке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана