Начелница Оштре Луке лажним папирима дигла кредит

Небојша Томашевић
Начелница Оштре Луке лажним папирима дигла кредит

Оштра Лука - Бивши начелник Оштре Луке Дрена Куриџа осумњичена је да је злоупотријебила службени положај и на основу фалсификованих исправа поднијела захтјев за одобрење 315.932 марке кредита за изградњу водовода у тој општини, без сагласности Владе РС.

Против ње је ЦЈБ Приједор поднио извјештај бањалучком Окружном тужилаштву који је терети за обману при добијању кредита и других погодности и фалсификовање службене исправе.

Осим Куриџе, извјештај је поднесен и против одборника НДП-а у СО Оштра Лука Душана Мастикосе и директора "Приједорпутева" Ранка Симића.

Полиција Куриџу терети да је новац од кредита за изградњу водовода преусмјерила за плаћање дуговања према предузећу "Приједорпутеви". Мастикоса је у то вријеме био самостални референт за грађење у општини Оштра Лука и сумњиче га да је користећи службени положај потписао фактуре лажног садржаја. У извјештају се наводи да је знао да радови нису урађени те је на тај начин свјесно омогућио добијање намјенског кредита. Симића полиција терети да је као одговорно лице у предузећу "Приједорпутеви" потписао предрачуне неистинитог садржаја и фактуре о радовима на основу којих је одобрен кредит.

Ово није први пут да против Куриџе и Симића полиција подноси извјештај. Њих полиција извјештајем од маја ове године терети да су злоупотребама предузећу "Приједорпутеви" прибавили незакониту имовинску корист већу од 70.000 марака. Осим ње, због овог случаја полиција је тада тужилаштву пријавила Симића и запосленог у "Приједорпутевима" Драгу Ботића. Према том извјештају, они су кривична дјела починили приликом асфалтирања локалног пута у мјесној заједници Усорци. Куриџа се јуче није јављала на наше телефонске позиве.

Пријетње

Бивши начелник Оштре Луке Дрена Куриџа позната је и по томе што су јој упућиване пријетње.

У јануару ове године Александар Антонић из Оштре Луке признао је полицији да је упутио пријетеће писмо Куриџи у којем је од ње тражио 4.000 марака. У писму је навео да ће, уколико не обезбиједи новац, на њену кућу бацити бомбу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана