Молер из Бањалуке украо 30.000 марака

Небојша Томашевић
Молер из Бањалуке украо 30.000 марака

Бањалука - Молер Синиша Зубановић (44) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је украо 30.000 марака из стана Ђуре Бероње у бањалучкој Гундулићевој улици.

У Центру јавне безбједности Бањалука су, наводећи његове иницијале, истакли да  Зубановића терете да је крађу починио између 16. и 18. јула ове године.

- Осумњичени је искористио непажњу власника и из куће украо новац. Против њега је у понедјељак поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бањалука због тешке крађе - рекли су у бањалучкој полицији.

Према незваничним информацијама, Бероња је прије петнаест дана ангажовао Зубановића да му окречи стан у Гундулићевој улици. Након што је молер Зубановић обавио радове и за то уредно плаћен, породица је открила да су покрадени и цијели случај су пријавили полицији.

Радећи на овом случају полиција је утврдила да је једино Зубановић у вријеме крађе боравио у стану због чега је и постао главни осумњичени.

Извор близак истрази је појаснио да је полиција привела  Зубановића и утврдила да је починио крађу. Том приликом претресене су  просторије које он користи, али није пронађен украдени новац.

- Утврђено је да је Зубановић неколико дана кречио стан и у том периоду је остајао сам. Током обављања тог посла он је  пронашао сакривене двије коверте у којима је био поменути новац и украо га - истакао је  извор близак истрази.

Он је додао да полиција наставља истрагу на овом случају и да провјеравају гдје је завршио украдени новац.

Власник опљачканог стана Ђуро Бероња је јуче "Гласу Српске" рекао да не жели коментарисати ову крађу и да је на полицији да ријеши овај случај.

Осумњичени Зубановић је познат полицији јер је и раније  хапшен због лажног пријављивања кривичног дјела. Он је у јуну 2010. године сам себе избо ножем и потом пријавио полицији да је опљачкан.

Зубановић је тада дошао у Хитну помоћ са посјекотинама на рукама и леђима и убодном раном на десној поткољеници. Током саслушања у полицији је рекао да га је напао мушкарац слеђа, те га избо ножем и украо му торбицу. Међутим полицајци су утврдили да је ријеч о лажној пријави.

Према тадашњим информацијама, он је на тај начин покушао да оправда неплаћене рате кредита.

Кривична дјела

На подручју ЦЈБ Бањалука од почетка године почињено је 1.422 кривична дјела од којих се већина односи на крађе и општи криминал. Бањалучка полиција недавно је открила и  починиоце 31 крађе на подручју ЦЈБ Бањалука. Због ових крађа ухапшени су серијски провалници Данијел Милешевић звани Џо и Зоран Лајшић Брко. Они су проваљивали у станове, бутике и пекаре из којих су крали новац и разну робу од бијеле технике до одјевних предмета. Штета се процјењује на више од 30.000 марака. Милешевића сумњиче да је починио девет крађа и три покушаја крађе, а Лајшића за 22 крађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана